Vaasan uusi digiakatemia sopii malliksi myös muille

Vaasan seudun digiosaajapulaa ratkaisemaan tammikuussa aloitettu Digitalisaatio-Akatemia saa vauhtia työ- ja elinkeinoministeriöstä. Mallia on tarkoitus laajentaa tulevaisuudessa myös muualle Suomeen.

Ensi vaiheessa ministeriön myöntämä avustus auttaa vakiinnuttamaan mallin Vaasassa. Yliopiston InnoLab-tutkimusalusta on saanut ministeriöltä avustusta toimintamallin kehittämiseen, vakiinnuttamiseen, konseptointiin ja laajentamiseen.

Tarkoitus on tehdä mallista mahdollisimman tehokas ja edullinen. Lisäksi hankkeessa pyritään myös lisäämään mukana olevien ja hyötyvien yritysten ja opiskelijoiden määrää. Nyt mukana ovat yliopiston ja ammattikorkeakoulun lisäksi Wärtsilä, Danfoss, Devatus, Wapice, VEO, Vaasan Sähkö, KWH Logistics ja Mirka ja Novia.

Vaasan Digitalisaatio-Akatemian johtaja Peter Hällström (vasemmalta), yliopiston InnoLab-alustan johtaja Mari K. Niemi ja Devatuksen kehityspäällikkö Andreas Paschinsky Kuvaaja: Mirella Mellonmaa

’’Vaasan seudun energiaklusterin yritykset lähtivät etsimään innovatiivisesti ratkaisua osaajapulaan, ja korkeakoulut liittyivät ketterästi mukaan kehittämään toimintaan, sanoo InnoLab-tutkimusalustan johtaja Mari K. Niemi.

Mallin avulla houkutellaan myös kansainvälisiä osaajia Suomeen ja pyritään parantamaan ulkomaisten osaajien mahdollisuuksia jäädä pysyvämmin työskentelemään Suomeen koulutuksen jälkeen.

Ensimmäiset korkeakouluopiskelijat aloittivat vuoden kestävän koulutuksen Digitalisaatio-Akatemiassa tammikuussa.

Alkusysäys Akatemiaan tuli ohjelmistokehitysyhtiö Devatukselta, joka rekrytoi valmistuneita opiskelijoita seudun korkeakouluista.

Digitalisaatio-Akatemiassa on tänä vuonna keskittynyt muun muassa kyberturvallisuuteen, datatieteeseen ja digitalisaatioon, kertoo Akatemian johtaja Peter Hellström Teknologiakeskus Merinovasta.

Kuvituskuva: Lenovo