Lenovolta IoT-moduuleja, älykamera ja taittuvanäyttöinen kannettava

Kiinalaisvalmistaja Lenovo julkisti Orlandon Accelerate19-tapahtumassaan uusien kannettavien mallien lisäksi pienikokoisia IoT-tietokoneita, älykameran sekä AR-virtuaalilasit. Tapahtumassa yritys kertoi Microsoftin kanssa aloitetusta IoT-Azure-yhteistyöstä. Esillä oli myös demokappale uudenlaisesta taitettavalla näytöllä varustetusta kannettavasta mikrosta.

Lenovo toi tapahtumassa IoT-valikoimaa täydentävät erittäin pienikokoiset tietokoneet ThinkCentre Nano ja ThinkCentre Nano IoT. Yrityksen mukaan ThinkCentre Nano M90n on maailman kompaktein yritys-PC, jonka käyttäjä voi sijoittaa melkein mihin tahansa kassakoneesta yleisöpäätteisiin. Tarjolla on langattomien verkkojen lisäksi LTE-matkapuhelinyhteydet.

Paketoidumpi M90n-1 Nano IoT voi olla 0-50 °C lämpötilassa ja kotelo on suojattu muutenkin pölyä ja tärinää vastaan. Suorittimina on Inteli i3:sta i7:een ja käyttöjärjestelmätuki kattaa Windows 10:n lisäksi Linuxin. Tehdasolosuhteita kestävä suojatumpi ThinkCentre Nano IoT on tarkoitettu esimerkiksi verkon reunalle IoT-ratkaisujen laskentamoduuliksi.

Lenovo esitteli tapahtumassa esimerkkilaitteen  taitettavalla näytöllä varustetusta kannettavasta mikrosta. Tietoa tarkoista ominaisuuksista ja saatavuudesta tulee vuonna 2020.

Laitteet tulevat myyntiin elokuussa, ThinkCentre M90n Nanon hinnaksi ilmoitetaan 799 ja Nano IoT:n 649 euroa. Koko mallistoon kuuluu IOT510C -älykamera, ECP300-yhdyskäytävä ja ThinkSystem SE350 -reunapalvelin. Yritys tarjoaa myös Microsoftin Azure-pilvipalvelua IoT-ratkaisuihin.

IoT-tietokoneiden lisäksi yritys esitteli lisätyn todellisuuden ratkaisuja varten ThinkReality-alustan. Ratkaisun avulla yritysasiakkaiden on helppo hyödyntää ja hallita AR- ja myös VR-sovelluksia riippumatta käyttöjärjestelmistä, pilvipalveluista ja laitteista.

Ensimmäinen ThinkReality-laite on ThinkReality A6 -lasit. Valmistajan mukaan luokkansa kevyimpiin kuuluvat lasit painavat 380 grammaa, ja niillä käyttäjä näkee 40 asteen täysteräväpiirtoisen kuvan kummallakin silmällä. Suorituskyvystä vastaa Qualcomm Snapdragon 845 Mobile XR Platform.

Muita uutuuksia ovat ohuet ThinkBook S -koneet ja suorituskykyinen ThinkPad X1 Extreme Gen 2 -tehokannettava, jonka saa varustettuna 9. sukupolven Intel Core i9 -suorittimella ja NVIDIA GeForce GTX 1650 -näytönohjaimella. Tietoa hybridikoneen  ominaisuuksista ja saatavuudesta luvataan vasta ensi vuonna.

Lisää: Lenovo Accelerate 19 -uutuudet (LINKKI), tuotetiedot M90n Nano (LINKKI,pdf) ja M90n-1 Nano IoT (LINKKI, pdf) sekä Accelerate19-tapahtuman keynote-esitykset videolla (LINKKI).

Päivitetty 14.5.2019

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/