Elisa tuo 5G-puhelimen – ensin uusi LTE-versio

Uudesta OnePlus 7 -kännykästä tulee LTE-version lisäksi tarjolle myös 5G-versio. Ensimmäisenä laite pääsee käyttöön Tampereella, Jyväskylässä, Turussa ja Helsingissä, joiden ydinkeskustoihin Elisa on rakentanut toimivan 5G-verkon. Tarkemmin 5G-version markkinoilletulosta luvataan viestiä myöhemmin.

OnePlus 7 Pro 5G -versio lanseerataan vain Suomessa ja Iso-Britanniassa. Vakiomalliseen OnePlus 7:aan verrattuna 5G-tekniikan vaatimukset asettivat aivan uusia haasteita puhelimen muotoilulle. Esimerkiksi laitetta varten on suunniteltu täysin uudenlaiset 5G- ja NFC-lähiradioantennit.

Muuten laite lienee samankaltainen kuin lähipäivinä ennakkomyyntiin tuleva LTE-verkkoa tukeva OnePlus 7 Pro. Tosin tarkempaa tietoa laitteen yksityiskohdista luvataan vasta myöhemmin. Puhelinta odotetaan silti ennakkotietojen mukaan myyntiin vielä ennen kesää.

Myyntiin tulevassa LTE-pohjaisessa OnePlus 7 Prossa on nopea QHD+-tasoinen Fluid AMOLED -näyttö, jonka kuvasuhde on 19.5:9-kuvasuhteen. 6,67 tuuman kaareva lasi ulottuu koko näytön alalle, ja näytön reunoja on pienennetty aiemmista malleista.

Korkean virkistystaajuuden ansiosta näyttö päivittyy 90 kertaa sekunnissa. HDR10- ja HDR10+ kuvan avulla käyttäjä voi katsoa useimpien suoratoistolähteiden sisältöjä parhaalla mahdollisella laadulla.

Uutuusmallien takana on kolmoiskamera, jonka 48 megapikselin pääkamera optisella kuvanvakaimella, kahdeksan megapikselin ja 78 mm:n f/2,4 telekamera 1µm-pikselikoolla ja optisella kuvanvakaimella sekä 117 asteen laajakulmalinssi f/2,2 aukolla.

OnePlus 7 Pro -mallissa on uusin Qualcommin Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri ja 12 Gt:n RAM- ja . myös UFS 3.0 -muisti. Warp Charge 30 -pikalaturi lataa 4 000 mAh:n akun tyhjästä puoleenväliin 20 minuutissa.  Viilennys hoidetaan kymmenen kerroksen nestejäähdytyksellä.

5G- ja Pro-mallien lisäksi tarjolla on OnePlus 7, jossa on kaksoiskamera. Pääanturina on Sonyn IMX586, 48 megapikselin, 0,5 tuuman kenno, f/1.7-aukko sekä OIS- ja EIS-kuvanvakauttajat. Toisen kameran tarkkuus on viisi megapikseliä.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta