Raportti: Sovelluskehitysala valmis muutokseen – vähäkoodisena

Ohjelmistoyhtiö OutSystems on julkistanut kuudennen vuosittaisen tutkimusraporttinsa, The State of Application Development, 2019: Is IT Ready for Disruption? Tutkimus keskittyy sovelluskehityksen tilaan ja haasteisiin, joita kehitystiimit kohtaavat.

Uusi tutkimusraportti kertoo yli 3 300 it-ammattilaisen näkemyksiä eri toimialoilta eri puolilta maailmaa. Vastaajat ovat it-johtajia, yritysarkkitehtejä ja kehittäjiä.

”Tämän vuoden raportti osoittaa, että monet it-osastot kohtaavat juuri nyt useita disruptiivisia voimia digitaalisessa transformaatiossa ja sovelluskehityksessä”, sanoo johtaja Steve Rotter OutSystemsiltä.

Julkistettu raportti tutkii sovelluskehityksen prioriteetteja ja haasteita sekä strategioita, joita it-tiimit käyttävät nopeuttaakseen toimituksia.

”Digitaalinen transformaatio dominoi liiketoimintastrategiaa, minkä takia web- ja mobiilikehitys ovat niin suuressa huudossa. Lisäksi nopeus ja ketteryys ovat tärkeämpiä kuin koskaan”, jatkaa Rotter.

Yksi raportin tuloksista on se, ettei low-code, vähäkoodisuus, ole enää vain innovaattoreille ja aikaisille omaksujille tarkoitettu. 41 prosenttia vastaajista sanoi, että heidän organisaationsa käytti jo low-code-sovellusalustaa. Lisäksi 10 prosenttia sanoi aloittavansa alustan käytön pian.

Selvityksen tehnyt OutSystems tuottaa myös omaa low-code-tyyppistä kehitysalustaa.

Lisää: OutSystemsin The State of Application Development, 2019: Is IT Ready for Disruption? -raportti (LINKKI)

Kaikkia it-ammattilaista koskettavat trendit

  • Sovelluskehityksen tarve kasvaa: Vastaajien mukaan tänä vuonna toimitettujen sovellusten määrä on kasvanut 60 prosentilla. 38 prosenttia vastaajista suunnittelee toimittavansa 25 sovellusta tai enemmän tänä vuonna.
  • Kehitysaika: 46 prosenttia vastaajista sanoi, että keskivertoaika web- tai mobiilisovelluksen toimituksessa on viisi kuukautta tai enemmän.
  • Tilausruuhka: 64 prosenttia it-ammattilaisista kertoi heillä olevan tilausruuhkaa sovelluskehityksessä ja vain 39 % sanoi ruuhkan sovelluskehityksessä helpottaneen viimeisen vuoden aikana.
  • Kehittäjälahjakkuuksia vaikea löytää ja pitää: Useimmat vastaajat ovat käyttäneet ulkopuolisia kehittäjiä, 75 prosenttia vastaajista sanoi sovelluskehityslahjakkuuksia olevan vaikea löytää ja vain 36 prosentilla organisaatioilla on suurempi kehitystiimi kuin vuosi sitten.
  • Ketterät menetelmät kypsyvät hitaasti: 60 prosenttia organisaatioista on investoinut ketteriin työkaluihin ja palveluihin viimeisen vuoden aikana. Tunnusluvut osoittavat kuitenkin, että useimmilla organisaatiolla on vielä määrittämättä ketterät prosessit.
  • Asiakaskeskeisyys kasvattaa merkitystään: Yli 60 prosenttia  organisaatioista on investoinut asiakaskeskeisiin työtapoihin viimeisen vuoden aikana mukaan lukien tiekartat asiakkaille, suunnittelu ja liini käyttäjäkokemus. Ne vuodelle 2019 aikataulutetut uudet sovellukset, jotka on suunniteltu suoraan asiakkaiden tai businesskumppaneiden käyttöön, nimettiin tärkeimmiksi.

Kuvituskuva: Shutterstock

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta