Kolmivärisiä e-paperinäyttöjä kauppaan ja logistiikkaan

Sähköisten kirjojen mustavalkoisten e-paper-tyyppisten näyttöjen (EPD) rinnalle samaa tekniikkaa voidaan käyttää myös infotauluissa ja jopa yritysten turvakorteissa. Taiwanilaisen Pervasive Displays (PDi) on esitellyt sarjan pienikokoisia kolmen värin e-näyttöjä. Väreinä on tuttujen mustan ja valkoisen lisäksi myös huomioväri keltainen.

Hyvälaatuiset e-paperinäytöt ovat kasvaneet suosiotaan useilla eri aloilla niiden erittäin alhaisen tehovaatimuksen ja helpon luettavuuden ansiosta haastavissa valaistusolosuhteissa, kuten suorassa auringonvalossa.

Pervasive Displaysin kolmiväriset e-paperinäytöt ovat kooltaan 1,54-, 2,13-, 2,66-, 4,20- ja 4,37-tuumaia. Näyttöjen pikselitiheys (111–140 dpi, näytön koosta riippuen). Aktiivimatriisityyppisissä näytöissä on ajoitusohjain (Tcon), joka minimoi tarvittavan ohjelmointi- ja oheispiirien määrän. Näin koko näyttöelementti on saatu erittäin ohueksi.

Ne soveltuvat käytettäväksi esimerkiksi vähittäiskaupassa, logistiikassa ja jopa rakennusmerkinnöissä, joihin perinteiset näytöt eivät ole soveltuneet. Niiden sovelluksiin kuuluvat esimerkiksi myymälähyllyt, joissa keltaista voidaan kiinnittää huomiota erikoistarjouksiin ja hinnanalennuksiin.

Kaupan logistiikassa toimitusmerkinnät voivat sisältää keltaisia ​​korostettuja prioriteettikohtia.  Yritysten digitaalisissa turvakorteissa voidaan käyttää uusien näyttöjen avulla yhtä väriä työntekijöille, toista urakoitsijoille tai vierailijoille.

E-paperitekniikan ansiosta näytöt kuluttavat energiaa vain, kun näytön sisältö päivitetää. Näin käyttötehon määrä on erittäin alhainen perinteisiin TFT-LCD-näyttöihin verrattuna. Tarvittaessa näytön ja ohjaimen sähköteho voidaan lisäelektroniikalla kerätä ja tallentaa myöhempää käyttöä varten.

Lisää: Pervasive Displays (LINKKI), tuotetiedot (LINKKI) ja Digikey jakelijana (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta