Equinix laajentaa jälleen Suomessa – kuitu tuo ja vie

Yhdysvaltalainen datakeskus- ja yhteyspalveluyritys Equinix laajentaa Suomen datakeskuskapasiteettiaan avaamalla seitsemännen keskuksen. Maailmanlaajuisesti yhtiö investoi myös 1,7-1,9 miljardia dollaria datakapasiteettinsa kasvattamiseen. Suomessa yritys hyödyntää suorien yhteyksien lisäksi Cinian nopeita kuituyhteyksin Eurooppaan.

Equinixin Helsingin seudun seitsemäs datakeskus aloittaa toimintansa Espoossa kesäkuussa. Kaikki Suomen Equinix-datakeskukset ovat osa yhtiön kansainvälistä Platform Equinix-kokonaisuutta, joka koostuu yhteensä 202:sta yhteenliitetystä datakeskuksesta yli 50 maassa.

”Uusi Espoon HE7-datakeskuksemme avautuu palvelemaan lukuisten asiakkaidemme kasvavia digitaalisen transformaation tarpeita”, kertoo Equinixin Suomen toimitusjohtaja Sami Holopainen.

Uuteen HE7-datakeskukseen Equinix investoi ensimmäisessä vaiheessa 20 miljoonaa dollaria (noin 17 M€).  Keskukseen on tulossa yhteensä 1475 laitekaappia, joista kesäkuun ensimmäisessä vaiheessa otetaan käyttöön 250.

Suomen lisäksi Equinix suunnittelee avaavansa tänä vuonna 12 täysin uutta datakeskusta eri puolilla maailmaa. Nykyisten laajennuksia on suunnitelmissa 23.

Yhteensä näiden investointien arvoksi arvioidaan 1,73-1,92 miljardia dollaria. Equinix on investoinut kaikkiaan yli 25 miljardia dollaria datakeskuksiinsa perustamisensa jälkeen.  Yritys toimii 52 maassa

Suomi on yhdysvaltalaisyrityksen mukaa tärkeä digitaalinen kansainvälinen yhteyspiste, joka yhdistää Venäjän ja Baltian maat muuhun Eurooppaan tehokkailla suorilla yhteyksillä ja merenalaisilla kaapeleilla. Niihin kuuluu myös 144 terabitin sekuntinopeuden tarjoava Cinia C-Lion1 -datakaapeli Suomen ja Saksan välillä sekä suunnitteilla oleva nopea arktinen merenalainen datakaapeli.

Kuvituskuva: Shutterstock