Mittausratkaisu voitti IoT-kisan

Arrown ja Digitan StartUp Challenge -innovaatiokisan voitti mittaustuotteellaan Mato Engineeringin, jonka kehittämän tuotteen avulla voidaan valvoa rakennustyömaiden betonivaluja reaaliaikaisesti. Palkinto luovutettiin eilen Vantaalla järjestetyssä Arrowin IoT Summit 2019 -tapahtumassa.

Matologin kehittämä Cure-järjestelmä mitta-antureista, langattomasta tiedonsiirrosta ja pilvianalytiikasta. Järjestelmä raportoi mittaustuloksista Digitan LoRa-tietoverkon avulla itsenäisesti. Ratkaisu ei tarvitse muita tukilaitteita kuten wifi-reititintä, sim-korttia, eikä muuntajaa ja ulkopuolista sähköä.

”Ratkaisun kolme keskeistä käyttötarkoitusta ovat betonin kovettumisen seuranta valun alkuvaiheessa, betonin kuivumisen seuranta sekä rakennekosteuden seuranta käytön aikana’’, kertoi Matolog Engineeringin toimitusjohtaja Marko Oikarinen (aloituskuvassa oikealla).

StarUp Challenge -kisan tavoitteena oli järjestäjien mukaan rohkaista startupeja käynnistämään ja kehittämään IoT-liiketoimintaa. Kisan tuomareina toimivat Arrown EMEA-alueen IoT-liiketoimintajohtaja Andrew Bickley (kuvassa vasemmalla), Suomen Arrowista Veikko Sohlman ja Kaisa Mustola sekä Digitasta IoT-palveluista johtaja Ari Kuukka sekä tiedotuksesta Minna Flink.

’’Arvioimme ratkaisut kolmesta näkökulmasta: merkityksellisyys, liiketoimintapotentiaali ja ratkaisun käytettävyys ja helppous’’, kertoi tuomariston jäsen Kaisa Mustola Arrowlta. Hänen mukaansa Mato Engineeringin ratkaisu vastasi parhaiten kaikkiin kolmeen aspektiin. Kilpailun tasoon oltiin muutenkin erittäin tyytyväisiä.

Lisää: Arrow IoT Summit 2019 -tapahtumasta (LINKKI)

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta