Arrow IoT Summit 2019: Tekoäly IoT-ratkaisujen avuksi – materiaalit ladattavissa!

IoT-ratkaisut saavat tulevaisuudessa uutta apua tekoälystä ja reunalaskennasta, uskoo eilen Arrowin IoT-tapahtumassa puhunut Nvidian Eddie Saymour.  Nvidia esitteli tapahtumassa myös pienikokoisen tekoälytehtäviin sopivan Nano-korttikoneensa. Tapahtuman esitykset ovat ladattavissa pdf-muodossa.

Nvidian Eddie Seymour esitteli IoT-tapahtumassa uutta nano-korttikonetta.

Tapahtumassa puhuneen Nvidian Eddie Saymourin mukaan tekoäly (AI) on uusi teollisuuden vallankumous, joka tulee antamaan IoT-maailmassa aivan uutta pontta myös järjestelmän toteuttamiseen. Kun AI ja IoT yhdistyy termiksi AIoT.

Tekoälyratkaisut ovat tulossa IoT-reunalaitteisiin hyvin monesta suunnasta. Yksi halvimpia ratkaisuja on eilen tapahtumassa esitelty alle sadan dollarin hintainen Nvidian Nano-korttitietokone, jota voi kutsua vaikka tekoäly-Raspberry PI:ksi.

Arrowin eilinen IoT-tapahtuma keräsi Vantaalle runsaat 650 elektroniikka- ja järjestelmäsuunnittelijaa sekä päättäjää.

Tapahtuma järjestettiin jo neljännen kerran.  Esitysten lisäksi esillä oli yli 50 sulautetin IoT-eletroniikan komponentti- ja palvelualan yritystä sekä suomalaisia suunnitteluyrityksiä ja sopimusvalmistajia. Uutena alueena tapahtumassa oli startup-yritysten esiintymisalue.

Tekoälyn lisäksi tietoturva oli tapahtumassa esillä useissa seminaariesityksissä. Eikä ihme, sillä edelleen IoT:n tietoturvassa riittää suuria haasteita. Silti alan kehitys on jo oikean suuntaista, sillä esimerkiksi Microchipin Aloke Barua arvioi uudentyyppisten tietoturvallisten IoT-laitteiden kysynnän olevan kasvussa ja halpojen halpisviritysten olevan jo laskussa.

Omassa esityksessään suomalaisen suunnittelutalo Etteplanin Antti Tolvanen esitteli IoT-laitteiden tietoverkkoturvallisuuden säätelyä. Esimerkiksi maaliskuussa 2019 hyväksytty EU:n kyberturvallisuuslaki on luonut pohjan IoT-laitteiden säätelylle EU-alueella.

Kuluttajien IoT-laitteiden tietoturvaa koskee nyt ETSI TS 103 645, ja tulossa ovat vastaavat määritelmät IIoT-sovelluksiin ja 5G-laitteiden tietoturvalle. Laitteiden sertifiointiin nykyisiä vaatimuksia vastaan on olemassa vapaaehtoinen järjestelmä nyt, ja kahden vuoden päästä päätetään, muutetaanko jotain näistä pakollisiksi.

Tapahtuman yhteyteen rakennetuilla esittelyosastoilla oli esillä yksittäisiä komponentteja, mutta myös tuotedemoja.  Esimerkiksi Silicon Lab esitteli Bluetooth 5.1 standardiin perustuvaa paikannustekniikkaa ja kotimainen Quuppa Nordic Semicondustorin Bluetooth-piireihin perustuvaa sisäpaikannusteknologiaa.

Arrowin ja Digitan Arrow Digita StartUp Challenge kilpailu kilpistyi eilen kolmen start-up-yrityksen esittelypuheenvuoroon. Esillä olivat Springy kosteushälytin vesivahingontorjuntaan, Ovaa normaalioveen vaihdettavalla älylukolla sekä Mato Engineering betoniin valettavalla MATOlog Cure kosteusanturillaan.  Niistä voiton vei Mato Engineering. Palkintosumma oli 5000 euroa ja tuhat Digitan LoRa-liittymää.

Lisää: Arrowin ja Digitan StartUp Challenge -kilpailun voittaja (LINKKI, uutinen) ja Arrow IoT Summit 2019 -esitysmateriaalit ladattavissa.(LINKKI).

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta