Scanfil laajenee yrityskaupalla

Sievistä maailmalle ponnistanut Scanfil on sopinut saksalaisen sopimusvalmistajan HASEC- Elektronik GMBH:n (HASEC) ostamisesta.  Kauppahinta on noin 10,25 miljoonaa euroa. Ostettavalla yrityksellä on noin 200 työntekijää ja tuotantolaitos Wutha-Farnrodassa lähellä Eisenachia Keski-Saksassa.

Kauppa vahvistaa Scanfilin asemaa Saksan markkinoilla ja laajentaa yrityksen asiakaskuntaa. Ostetun yhtiön vuonna 2018 päättyneen tilikauden liikevaihto oli 36 miljoonaa euroa.

Scanfilillä on kaupan jälkeen kaikkiaan yksitoista tuotantoyksikköä seitsemässä eri maassa. Kuva: Scanfil.

”Kauppa vauhdittaa Scanfilin kasvustrategiaa tuomalla mukaan uusia merkittäviä asiakkaita ja vahvistamalla markkina-asemaamme Saksassa ja laajemmin Keski-Euroopassa’’, sanoo Scanfilin toimitusjohtaja Petteri Jokitalo.  Ostettavan yrityksen tehdas täydentää myös Scanfilin oman Hampurin tehtaan toimintaa.

Saksalaisyrityksen kaupan toteutuminen on ehdollinen vielä eräille tavanomaisille täytäntöönpanoehdoille sekä vaatii soveltuvan kilpailuviranomaisen hyväksynnän, jonka Scanfil arvioi saatavan vuoden 2019 toisen neljänneksen aikana.

Scanfil rahoittaa kaupan kassavaroillaan sekä osin myyjäyrityksen omistajille suunnatulla osakeannilla. Osakkeiden osuus kauppahinnasta on 2,2 miljoonaa euroa. Jos kauppa toteutuu, sen odotetaan vaikuttavan positiivisesti Scanfil konsernin myyntiin, sekä sillä odotetaan olevan lievästi positiivinen vaikutus liikevoittoon vuonna 2019.

 

Nykyisin Elektroniikan sopimusvalmistaja Scanfilin tehdasverkostoon kuuluu kymmenen tuotantoyksikkö ja noin 3400 henkilöä Euroopassa, Aasiassa sekä Pohjois-Amerikassa.  Suomessa yrityksellä tehdas Sievissä. Muut ovat Virossa, Ruotsissa, Puolassa ja Yhdysvalloissa sekä Kiinassa.

Yritys hakee tulevaisuuden kasvua ensisijaisesti Skandinavian ja Keski-Euroopan markkinoilta.  Kasvu voi tapahtua niin orgaanisesti kuin myös mahdollisten yritysostojen kautta. Scanfil tavoittelee 600 miljoonan euron liikevaihtoa vuoteen 2020 mennessä.

Kuvat: Scanfil

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/