Tietoturvapuhelin kovennetulla Android 9 -käyttöjärjestelmällä

Oululainen Bittium on kehittänyt uuden kovennetulla Android 9:llä viritetyn version Tough Mobile -tietoturvakännykästään. Puhelin on suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Bittium takaa asiakkailleen laitteen valvotun ja turvallisen puhelinten valmistus- ja toimitusketjun.

Uuden Tough Mobile 2 -älypuhelimen tietoturvallisuuden ydin on sen kerroksittain rakennettu tietoturva, joka perustuu kovennettuun Android 9 Pie -käyttöjärjestelmään ja sekä puhelimen laiteratkaisuihin sekä lähdekoodiin integroituihin tietoturvaominaisuuksiin ja -ohjelmistoihin.

Kerroksittaisella tietoturvalla varmistetaan Bittiumin mukaan sekä puhelimeen tallentuneen tiedon että tiedonsiirron suojaus parhaalla mahdollisella tavalla.

Puhelimen sisäänrakennettuihin tietoturvaominaisuuksiin kuuluvat muun muassa lukuisat salaukseen, tunnistukseen ja avaintenhallintaan liittyvät ominaisuudet, käynnistyksen ja käytönaikaiset tietoturvatarkastukset ja luvattoman laitteeseen kajoamisen tunnistava tietoturva-alusta.

Puhelimessa on yksityisyyskytkin, jolla voi yhdellä napin painalluksella kytkeä pois käytöstä mikrofonit, kameran, Bluetooth-yhteyden, ja heikentää antureiden herkkyyksiä.

Uusikin Bittium Tough Mobile 2 on yhteensopiva yrityksen oman  Secure Suite -ohjelmistotuotteen kanssa, jolla mahdollistetaan muun muassa puhelinten etähallinta ja salattu tiedonsiirto.

Myös puhelimessa käytetyt komponentti- ja ohjelmistoratkaisut ovat viranomaisasiakkaiden auditoitavissa. Bittium Tough Mobile 2 yhdessä Bittium Secure Suite -laitehallinta- ja yhteyssalausohjelmiston kanssa on sertifioitavissa eri valtioiden viranomaisten tietoturvalliseen käyttöön.

Viranomaiskäyttöön suunniteltuna puhelimen saatavuus ja käyttöikä ovat normaaleja älypuhelimia merkittävästi pidempiä ja tietoturvapäivitysten saatavuus huomattavasti parempi.

Bittium Tough Mobile 2 soveltuu työkäytön lisäksi ainoaksi puhelimeksi vapaa-ajalle. Puhelimessa on tuki useille toisistaan eriytetyille ja suojatuille työtiloille.

Niiden ansiosta samalla Bittium Tough Mobile 2 -älypuhelimella käyttäjä voi turvallisesti käsitellä jopa usean eri organisaation luottamuksellisia tietoja sekä omia henkilökohtaisia tietojaan ja sosiaalisen median sovelluksiaan.

’’Bittium Tough Mobile 2 -älypuhelin on myös alustana räätälöitävissä eri maiden paikallisten luotettujen tietoturvatoimittajien ja muiden kumppanien tarpeisiin”, sanoo Jari Sankala, Bittiumin Defense & Security -tuote- ja palvelualueen johtaja.

Kovennettun Android 9:n lisäksi laite on mekaanisesti tehty kestämään myös vaikeita olosuhteita. Puhelin on suojattu kosteutta ja pölyä vastaan IP67-standardin mukaisesti ja täyttää myös  MIL-STD-810G-standardin isku- ja pudotustestit.

Puhelimessa on 5,2 tuuman täysHD-näyttö, jota voidaan käyttää myös auringonpaisteessa. Piirisarja on Qualcommin Snapdrago 670,  SIM-korttipaikkoja on kaksi ja takakameran tarkkuus 12 megapikseliä ja etukameran viisi megapikseliä. Akku on kooltaan 3000 milliampeeria.

Uutta Bittium Tough Mobile 2 -älypuhelinta ja siihen liittyviä ohjelmistoratkaisuja esitellään ensimmäisen kerran Infosecurity Europe -messuilla 4.-6. kesäkuuta Lontoossa, Isossa-Britanniassa. Hinnaksi ilmoitetaan jo arvonlisäverollisena 1550 euroa. Uutuuspuhelin on mukana myös Bittiumin osastolla kesäkuussa Kuala Lumpurin Critical Communications World -tapahtumassa ja syyskuussa Lontoon militarialueen DSEI-messuilla.

Päivitetty 28.5.2019

Lisää: Bittium (LINKKI) ja Tough Mobile 2 (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/