Erillisille SIM-korteille ensimmäiset hyvästit?

Teleoperaattori DNA aloittaa eSIMien pilottimyynnin, jotka voidaan ottaa käyttöön Applen iPhone XR -, iPhone XS – ja iPhone XS Max -puhelimissa sekä uusimmissa iPadeissa. Laajemmin eSIM korvavat perinteiset erilliset SIM-kortit vasta nykylaitteiden poistuessa käytöstä.

Uudenlainen eSIM on älylaitteeseen integroitu digitaalinen SIM-kortti, joka helpottaa liittymän käyttöönottoa ja sisältää samat toiminnot kuin perinteinen muovinen SIM-kortti. DNA on kokeillut eSIM-kortteja jo M2M-ratkaisuissaan.

”Nyt on hyvä aika tuoda eSIM-liittymiä tarjolle, kun eSIM-laitteita alkaa tulla markkinoille”, sanoo DNA:n handset-liiketoiminnan johtaja Cedric Kamtsan.

Uuden eSIMin suurimpana hyötynä tällä hetkellä on liittymän aktivoinnin vaivattomuus, eli puhelimeen ei tarvitse asentaa fyysistä SIM-korttia. Erillistä SIM-korttia ei siis tarvitse hakea eikä tilata.

Lisäksi eSIMin avulla on mahdollista käyttää samassa laitteessa yhtä aikaa kahta eri liittymää: eSIMiä ja perinteistä SIM-korttia. Tämä mahdollistaa esimerkiksi sen, että puhelimessa voi käyttää sekä työliittymää että henkilökohtaista liittymää.

Uusi mobiililaitteiden eSIM on tulossa tarjolle kaikilta operaattoreilta. Telia kertoi jo viime vuonna olevansa tuomassa ensimmäisenä operaattorina tuen eSIM-ratkaisuille.

Tulevaisuudessa, eSIM-kykyisten laitteiden yleistyessä, eSIMin mahdollisuuksia voi hyödyntää esimerkiksi älykelloissa, kodinkoneissa ja televisioissa. eSIMin avulla laitteita voidaan etäohjata paremmin, ja laitteesta riippuen sillä on mahdollista myös vastata puheluun.

Puhelimen eSIM-liittymä aktivoidaan lukemalla liittymän QR-aktivointikoodi laitteen omalla eSIM-sovelluksella. eSIM-kortti on siis saman näköinen kuin SIM-kortti, mutta siinä on sirun tilalla QR-aktivointikoodi.

Lisää: Aiemmat eSIM-tekniikkaa koskevat artikkelit Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI1, LINKKI2)

Kuvituskuva: Erillisiä SIM-kortteja on kuvan täyskokoisen lisäksi micro- ja nanokoossa. Tulevaisuudessa eSIM tulee korvaamaan erilliskortit. Kuva: Shutterstock

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/