Terabittien Ethernet yhdistää 5G-tukiasemat

Uuden ajan 5G-yhteyksien toteuttamiseen tarvitaan nopea taustaverkko. Siihen tarjoaa ratkaisun Microchipin vuosi sitten hankkima Microsemi. Yhtiön Meta-DX1-piirin luvataan kasvattavan kapasiteetin nelinkertaiseksi ja täyttävän myös uusien 5G-verkkojen ajoitusvaatimukset.

Terabit-mittakaavan Ethernet PHY-piiri Meta-DX1 yhdistää Ethernet-portit yhdestä gigabitistä 400 gigabittiin ja FlexE-bE:n. Piirin MACsec-suojausmoottori tarjoaa helpon siirtymisen100 GbE:n ja 400 GbE:n optiseen tietoliikenteeseen.

Meta-DX1-piiroä tarvitaan, koska datakeskusten välisessä liikenteessä ollaan siirtymässö sadasta neljäänsataan gigabitin Ethernetiin. Ratkaisu mahdollistaa kapasiteetin nelinkertaistumisen, 3,6 terabitistä sekunnissa (Tbps) 14,4 Tbpsiin 36 portin 400 GbE:lla tai 144 portin 100 GbE:n avulla.

Uusi Meta-DX1 MACsec -moottori suojaa datakeskuksesta tai yrityksen tiloista lähtevän liikenteen.  Piirin joustava kytkentäominaisuus helpottaa myös siirtymistä 25 Gbps:n NRZ: stä ja 56 Gbps:n PAM-arkkitehtuurista uusille tasoille. Nanosekunnin aikaleimaus takaa piirin sopivuuden myös 5G-verkon tukiasemayhteyksiin.

Ensimmäiset Meta-DX1-piirit tulevat näytetoimituksiin vuoden 2019 kolmannen kalenterivuoden aikana. Tarjolle tulee myös laitekehitystä varten ohjelmisto- ja laitetyökalut.

Lisää: Microchip/Microsemi (LINKKI), tuotetieto (LINKKI) ja video (LINKKI) sekä jakelijat (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/