IBM listasi lomailijan ja bisnesmatkailijoiden tietoturvavaarat

Matkustajien riskikäyttäytyminen vetää kyberrikollisia puoleensa. Syynä tähän on IBM:n uuden tietoturvaselvityksen mukaan matkustajien riskikäyttäytymisen ja mukana kulkeva arvokas data. Jopa USB-latauspiste voi olla tietoturvariski.

IBM:n tuore tietoturvaraportti kertoo matkailu- ja kuljetusalaa sekä sen asiakkaita kohtaan kohdistuvien tietoturvahyökkäysten määrän kasvaneen ja olevan rikollisten suosikkikohde.

Ihmisen käyttäytyminen ja toiminta on muuttunut matkustaessa. Heitä on aiempaa helpompi harhauttaa ja usein turvallisuudesta tingitään mukavuuden ehdoilla.  Raportin mukaan jopa 70 prosenttia tutkimukseen vastanneista altistaa matkustaessaan itsensä mahdollisen tietoturvahyökkäyksen uhriksi.

USB-latausasemat ja vapaat julkiset verkot ovat tietoturvariskejä, mutta monen mielestä niin käteviä ja vaivattomia. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että kyberrikollisten on helppo kätkeytyä julkisen verkon taakse ja kerätä tietoa pahaa aavistamattomasta käyttäjästä.

Rrikolliset voivat myös muokata yleisiä USB-latausasemia niin, että he voivat käyttäjän huomaamatta päästä käsiksi puhelimen sisältöön tai asentaa haittaohjelman.

Työnsä puolesta matkustavat ovat IBM:n Travel Cybersecurity Study -raportin mukaan jopa vapaa-ajan matkustajia riskialttiimpia. Lähes 45 prosenttia kantaa mukanaan arkaluonteista materiaalia sisältävää laitetta. Liikematkustajat myös altistavat itsensä toiminnallaan keskimääräistä suuremmalle vaaralle joutua tietoturvahyökkäyksen uhriksi:

Lisää: IBM:n Travel Cybersecurity Study -raportti (LINKKI)

Kuvituskuva: Shutterstock