Kiinalaisyhtiö osti Salcompin

Kännykkälatureita Kemijärvellä aikanaan valmistanut Salcomp siirtyy kokonaan kiinalaisiin käsiin.Vaikka pääkonttori on edelleen Salossa niin valmistus on ollut pitkään Kiinassa, Intiassa ja Brasiliassa. Salcompin uusi omistaja on kiinalainen LingyiTech, jonka liikevaihto on kolme miljardia dollaria.

Salcomp antoi 2000-luvun kasvot Kiina-ilmiölle, jossa loputkin valmistuskoneetkin pakattiin Kiinaan meneviin kontteihin. Yritys oli perustettu 1973 Salossa, jossa on edelleen yrityksen pääkonttori vaikka tuotanto onkin pitkin maailmaa.

Nokian jälkeen Salcompin pääomistajana oli sijoitusyhtiö EQT ja viimeksi ruotsalainen Nordsjernan, joka tänään tiedotti myyneensä kaikki osakkeena kiinalaiselle Lingyi iTechille. Kauppasumma on 88 miljoonaa euroa, jossa on mukana myös loput eli ruotsalaisen eläkeyhtiö AP6:n Salcomp-osakkeet.

Lingyi on kymmeniä tehtaita operoiva kiinalainen komponenttivalmistaja, jonka myynti oli viime vuonna yli kolme miljardia dollaria ja ostetun Salcompin liikevaihto samana vuonna 531 miljoonaa euroa.

Kauppa vaatii vielä Taiwanin ja Kiinan viranomaisten hyväksynnän.

Lisää: Salcompin historiaa (LINKKI, Wikipedia ja LINKKI, Salcompin sivut)

Kuvituskuva: Salcomp otti käyttöön kaksi vuotta sitten jättitehtaan Kiinassa. Kuva Uusiteknologia.fi:n uutisesta (LINKKI).

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta