Elisa tuo eSIM-tuen myös IoT-liittymiin

Elisa tuo eSIM-liittymät kuluttajapuhelimien lisäksi yritysasiakkaiden teollisiin IoT-liittymiin. Jo aiemmin Telia kertoi ottavansa SIM-kortit korvaavan eSIM-tekniikan käyttöön tietyissä kännykkämalleissa. Kuvassa laitteisiin integroitava Infineonin eSIM-piiri.

Teollisuuden IoT-laitteisiin ei tarvita enää eSIM-ominaisuuden ansiosta erillistä perinteistä fyysistä SIM-korttia.

’’Sulautettu eSIM mahdollistaa esimerkiksi sen, että laitteen rikkoontuessa tai muussa liittymän vaihtotilanteessa asentajan ei tarvitse käydä asentamassa laitteeseen uutta SIM-korttia, vaan liittymä voidaan päivittää laitteeseen etänä’’, kertoo Elisan yritysasiakkaiden liiketoimintajohtaja Petteri Svensson.

Uusi eSIM kiihdyttää Elisan mukaan myös verkkoa käyttävien pienlaitteiden (IoT) kehitystä kuluttajien ja yritysten käyttöön. Sirutason ratkaisu mahdollistaa niiden hyödyntämisen uudenlaisissa paikoissa ja käyttötarkoituksissa.

’’Uskomme, että edeltäjäänsä nano-SIM-korttia pienempi eSIM edistää osaltaan verkkoa käyttävien pienlaitteiden (Internet of Things) kehittymistä ja yleistymistä niin kuluttajien kuin yritysten tarpeisiin. Näitä voivat olla esimerkiksi erilaiset paikannuslaitteet ja sensorit sekä etäohjattavat kamerat’’, kommentoi Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

’’Uusi eSIMit kuluttavat myös vähemmän virtaa kuin laitteesta erillinen SIM-kortti, mikä tekee laitteen käytöstä ympäristöystävällisempää, konkretisoi Elisan Svensson.

Elisan kuluttaja-asiakkaat voivat 14.6.2019 alkaen tilata liittymän ilman fyysistä SIM-korttia eSIMiä tukeviin laitteisiin. Embedded SIM (eSIM) on älykelloon tai muun laitteen sisään rakennettu, kiinteä operointikortti, joka toimii kuten perinteinen SIM-kortti.

Kuluttajien eSIM-liittymät toimivat tällä hetkellä esimerkiksi uusimmissa älykelloissa, iPhone-puhelimissa ja iPad-tableteissa. Yritysliittymiin tuki tulee myöhemmin vuoden 2019 aikana. Kuluttajien eSIM-liittymää voi käyttää tällä hetkellä esimerkiksi Samsung Galaxy -älykelloissa sekä Apple iPhone XS ja XR -älypuhelimissa.

Aloituskuva: Siruvalmistaja Infineonin kännykkään tai IoT-laitteseen sopiva eSIM-piiri.

TAUSTAA: SIM-kortin eri koot perusSIM:stä eSIM-piiriratkaisuun

Yhdysvaltalainen Hologram tarjoaa myös IoT-ratkaisuihin eSIM:n 196 maassa toimiviin verkkoihin. Suomessa yritys tukee kaikkia verkko-operaattoreita (LINKKI)

Päivitetty 8.6.2019