Satelliittiyhtiö mukaan robottilaivojen testaamiseen

Maailmanlaajuisen satelliittitietoliikenneverkon tarjoava tietoliikenneyhtiö Inmarsat on liittynyt osaksi robottilaivojen One Sea -ekosysteemiä. Mukaan ovat tulleet myös japanilaisen varustamon NYK Groupin tytäryhtiö MTI ja Royal Institute of Naval Architects (RINA).

Suomalaiset viranomaiset ovat antaneet One Sealle luvan järjestää kokeita Länsi-Suomessa Jaakonmeren testialueella, joka on ensimmäinen avoin autonomisen meriliikenteen testialue maailmassa.

One Sean jäsenistä ABB, Kongsberg Maritime ja Wärtsilä tekivät jo autonomisen meriliikenteen testejä Suomen ja Norjan rannikoilla vuoden 2018 lopulla.

One Sean ekosysteemijohtaja Päivi Haikkolan mukaan uudet jäsenet tuovat myös uusia näkökulmia ja oivalluksia ekosysteemiin. Esimerkiksi Japanin maa-, infrastruktuuri-, liikenne- ja matkailuministeriö (MLIT) uskoo, että Japanin meriliikenne on autonomista vuoteen 2025 mennessä.

“Inmarsat liittyy One Sea -ekosysteemiin, koska näkee arvoa tavoitepohjaisissa aloitteissa, jotka edistävät autonomista merenkulkua ja siihen liittyviä teknologioita’’, toteaa Inmarsin johtoon kuuluva Stefan Poli.

One Sea -ekosysteemin päämääränä on myös saada autonomisen meriliikenteen infrastruktuuri kuten turvallisuussäädökset ja teknologiastandardit valmiiksi vuoteen 2025 mennessä.

”Liittoumassa on sitouduttu edistämään teknisiä standardeja ja yhteentoimivuutta”, Haikkola sanoo.

TAUSTAA: Vuonna 2016 perustetussa One Sea -ekosysteemissä toimialojensa globaalit johtajat edistävät yhteistyössä yhteistä tavoitettaan itseohjautuvasta meriliikenteestä. Kumppanit ovat ABB, Cargotec, Ericsson, Inmarsat, Kongsberg, Monohakobi Technology Institute, Tieto, Wärtsilä ja Finnpilot Pilotage. Yhteistyökumppaneita ovat lisäksi Meriteollisuus, Suomen Varustamot ja Suomen Laivameklariliitto. One Sea on avoin ekosysteemi, johon voivat liittyä kaikki, jotka aikovat tehdä autonomisesta meriliikenteestä liiketoimintaa. Rahoittajana toimivat osallistuvat yritykset sekä Business Finland. One Sea -ekosysteemiä johtaa innovaatioyhteisö DIMECC.

Kuvituskuva: Wärtsilän hahmokuva tulevaisuuden merellä sijaitsevasta robottilaivojen satamasta. Tietoliikenne tulee olemaan tärkeällä sijalla tulevaisuuden laivaliikenteessä.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta