MPD2019: Sähkölumiskootteri voitti innovaatiokisan

Sähkölumiskootteri eLyly tuli ykköseksi teollisuuden innovaatiokisa MPIDEA:ssa. Palkinto jaettiin eilen Tampereella järjestetyn MPD-tapahtuman iltatilaisuudessa. Ekologisen ja hiljaisen lumiskootterin on ideoinut keskisuomalainen yrittäjäpariskunta Pasi ja Minna Kauppinen.

Suomen teollisuuden suuri ideakilpailu MPIDEA huipentui keskiviikkona finaaliin, jossa kolme hyvin erilaista ehdotusta mitteli pääpalkinnosta. Voiton ja McKinseyn tarjoaman huippuarvokkaan palkinnon vei sähköinen lumiskootteri eLyly.

Kauppisten Forest Manor Oy saa tuekseen maailman johtavan konsulttitalon McKinseyn & Companyn tarjoaman viisi kuukautta kestävän Growth Accelarator -kasvukiihdyttämön.

Lukiskootteri eLylystä on jo täysin toimiva ja testattu prototyyppi, jonka tuotantoon tuleva design on tunnetun muotoilija Harri Koskisen käsialaa. Kuvassa hänen hahmotelmakuva uutuudesta.

Tuomariston keskeisiä perusteita eLylyn voitolle ovat lumiskootterin työllistämispotentiaali suorina työpaikkoina skootterin teollisessa tuotannossa ja sen tarjoama uusi vetovoima ekologiselle talvimatkailulle Suomessa.

”Tuomariston valinta oli vaikea. Finalistien ehdotukset olivat hyvin erilaisia ja tuomariston mielestä niillä kaikilla on mittava potentiaali menestyä”, kuvasi kilpailun asetelmaa MPIDEA-kilpailun tuomariston puheenjohtaja Juho Romakkaniemi, Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja.

Kilpailun huipentumista seurasi sadoittain Suomen suurimpaan teollisuustapahtumaan MPD:hen kokoontuneita teollisuus- ja innovaatiovaikuttajia. Tapahtuma jatkuu vielä tänään Tampereella.

”Kaikki finalistit ovat jo osoittaneet innovatiivisuutensa ja potentiaalinsa. Nyt on meidän vuoromme auttaa voittajaa menestykseen”, lupasi McKinseyn partneri Juuso Jääskeläinen MPD-lavalla.

Tuomaristossa olivat Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto, professori Yrjö Neuvo, McKinsey & Companyn partneri Jussi Hiltunen, Danske Pankin Suomen maajohtaja Leena Vainiomäki, ohjelmisto-osaaja Rasmus Roiha sekä Dimeccissä toiminut innovoinnin asiantuntija Joonas Lyytinen.

MPIDEA-finaalissa eLylyn kanssa kisasivat teollisuuden tarpeisiin värinää pilvidiagnostiikalla torjuva Asensiot Oy sekä ympäristöystävällisiä juomapakkauksia sekä niiden valmistusteknologiaa tarjoava NWB Finland Oy.

Kilpailua ovat olleet tukemassa MPD-tapahtuman kumppanit ALSO Finland Oy, Beckhoff Oy, Business Finland, DIMECC Oy, Etteplan Oyj, Fastems Oy, Intelligent Industry, McKinsey & Company, Siemens Osakeyhtiö, Teknologiateollisuus ry, Tampereen yliopisto, VTT, sekä Wapice Oy.

Kuva: Forest Manor Oy:n Minna ja Pasi Kauppisen Kannonkoskelta voittivat MPIDEA 2019 kilpailun.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/