Elisa hakee yrityskaupalla kansainvälisiä asiakkaita

Elisa ostaa ruotsalaisen Polystar Instrumentsilta verkon valvonta- ja analytiikkaohjelmistoratkaisuja tarjoavan Polystar OSIX -yrityksen tytäryhtiöineen. Kauppasumma on 70 miljoonaa euroa ja mahdollisen viiden miljoonan euron tulokseen liittyvän lisäkauppahinnan.

Polystar OSIXin avulla Elisa uskoo voivansa tarjota kansainvälisesti erilaisia automaatio- ja analytiikkaratkaisuita teleyrityksille.

Ruotsalaisyhtiön osto toteuttaa Elisan viestinnän mukaan yrityksen strategiaa kasvattaa digitaalisia palveluita kansainvälisesti. Samalla se vahvistaa Elisan Automate -liiketoimintaa. Polystar OSIX jatkaa Elisan itsenäisenä tytäryhtiönä.

’’Elisa Automatella on ainutlaatuinen visio mobiiliverkkojen automatisointiin. Yhdessä Elisan kanssa meillä on laajemmat resurssit innovaatioille ja kehitystyöhön’’, sanoo Polystarin toimitusjohtaja Mikael Grill.

Elisa Automate -ratkaisuilla verkon toiminnot voidaan automatisoida, jolloin asiantuntijat voivat keskittyä kehitystyöhön. Koneoppimista hyödyntävä Elisa Automate tuo verkkoon ennakoivan analytiikan ja ennaltaehkäisevän ylläpidon.

’’Polystar OSIX:n avulla nopeutamme Elisa Automate -liiketoiminnan kasvua. Polystar OSIXin asiakkaat hyötyvät kasvavista resursseista ja entistä laajemmasta tuoteportfoliosta, johon tuodaan koneoppimiseen ja automaatioon pohjautuvia innovatiivisia ratkaisuja, kertoo Elisa Automate -liiketoiminnasta vastaava johtaja Kirsi Valtari.

Ruotsalaisen Polystar OSIX:n liikevaihto oli noin 395 miljoonaa Ruotsin kruunua ja liikevoitto noin 67 miljoonaa kruunua. Vuonna 1983 perustetulla yrityksellä on yli 100 asiakasta 50 maassa. Yhtiön pääkonttori on Tukholmassa ja sen palveluksessa on noin 200 henkilöä Ruotsissa, Kanadassa, Saksassa, Australiassa, Uudessa Seelannissa, Singaporessa ja Yhdysvalloissa.

Kuvituskuva: Shutterstock

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/