Puolijohdepiirien jakelijamyynti kasvoi

Puolijohdekomponenttien Euroopan jakelukauppa jatkoi kasvuaan tammi-maaliskuussa edellisvuoteen verrattuna, kertoo eurooppalainen komponenttikauppiaiden DMASS-tilasto. Kasvua tuli tammi-maaliskuussa 8,4 prosenttia. Erillispuolijohteet, tehopiirit, anturit ja muistit olivat kauden menekkituotteita.

Komponenttijakelijoiden DMASS:n tilastojen mukaan Euroopan puolijohteiden jakelumyynti kasvoi edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta 8,4 prosenttia 2,5 miljardia euroa. Mukana ei ole kaikkea jakelukauppaa, vaan DMASS-jäsenyritykset kattavat myynnistä noin 80–85 prosenttia.

Ensimmäisen neljänneksen kasvu jakautui varsin epätasaisesti. Myynnillisesti suurimmat maat kuten Iso Britannia, Saksa ja Ranska kasvoivat varsin maltillisesti, mutta eräät Pohjolan ja Itä-Euroopan maat pääsivät jopa kaksinumeroiseen kasvuun.

Alkuvuoden tilastoissa Saksa kasvoi 5,1 prosenttia 742 miljoonaan euroon, Ranska kasvoi kahdeksan prosenttia 172 miljoonaan euroon, Britannia 5,9 prosenttia 159 miljoonaan euroon ja poikkeuksena Italia, jonka myynti laski 1,4 prosenttia 219 miljoonaan euroon.

Koko itäinen Eurooppa kasvoi 10 prosenttia 407 miljoonaan euroon ja Pohjoismaat 32 prosentin lisäyksellä 250 miljoonaan euroon. Sen yksityiskohtaisemmin tai Suomen kauppaa ei DMASS julkisesti erittele.

Analogiakomponenttien myynti kasvoi 10,5 prosenttia 739 miljoonaan euroon, ohjainpiirien supistui 0,1 prosenttia 478 miljoonaan euroon, tehoalue kasvoi 11,7 prosenttia 278 miljoonaan euroon, muistit kasvoivat 15,8 prosenttia 227 miljoonaan euroon ja optoelektroniikka 1,5 prosenttia 220 miljoonaan euroon. Ohjelmoitava logiikkapiirien myynti kasvoi 5,8 prosenttia 166 miljoonaan euroon ja muut logiikkapiirit 23 prosenttia 138 miljoonaan euroon.

DMASS tilastoi myös liitäntämekaniikan, passiivikomponentit, teholähteet ja sähkömekaaniset komponentit, mutta niiden myyntitiedot ovat vain järjestön jäsenyritysten käytössä. DMASS:ssa on mukana 34 yritystä ja oman arvion mukaan kattavuus Euroopan puolijohdemyynnistä 80-85 prosenttia.

Lisää: DMASS (LINKKI) ja aiemmat Euroopan puolijohteiden markkinauutiset (LINKKI)

Lisää: Huaweita koskevat aiemmat uutiset (LINKKI)

Kuvituskuva: Intel

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta