Reilu data tuo syyskuussa tuhat data-asiantuntijaa Helsinkiin

Suomi pääsee reilun datatalouden pelinrakentajan paikalle EU-puheenjohtajakaudella. Ensimmäinen julkinen esiintyminen tapahtuu kesä jälkeen Helsingissä järjestettävässä MyData2019-tapahtumassa.

Uusista pelisäännöistä käydään keskustelua Helsingissä 25.-27.9. neljättä kertaa järjestettävässä MyData 2019 -konferenssissa. Puheenjohtajakauden virallisena tapahtumana konferenssi esittelee uusia henkilötietoon perustuvia uusimpia innovaatioita.

Erityisesti fokuksessa ovat yritysten toimintamallit, ajan tasalla oleva lainsäädäntö, uuden teknologian mahdollisuudet sekä toimiva tietoyhteiskunta.  MyData avaa uusia mahdollisuuksia organisaatioille kehittää innovatiivisia verkkopalveluja, jotka perustuvat luottamukseen käyttäjien ja palveluntarjoajien välillä.

Aihetta käsitellään muun muassa liikemaailman, tekoälyn ja henkilötiedon yhteiskunnallisten vaikutusten kautta. Konferenssissa on yli 100 puhujaa eri aloilta, kuten esimerkiksi Grammy-palkittu muusikko Imogen Heap. Sisältöä tuottavat MyData-yhteisön lisäksi muun muassa Euroopan komissio, BBC, UNICEF, IEEE ja Helsingin kaupunki.

Viime viikolla julkaistun hallitusohjelman tavoitteisiin kuuluu myös vahvistaa kansalaisten oikeutta omiin digitaalisiin henkilötietoihin sekä yksityisyyden suojaan omadata-periaatteiden mukaisesti. Varsinkin kun luottamus on avain toimivaan datatalouteen.

”Datatalous on yksi tulevan EU:n puheenjohtajakauden painopisteistä ja MyData-osuus on yksi uuden hallitusohjelman tärkeistä digitalisaatioon liittyvistä teemoista”, arvioi liikenne- ja viestintäministeriön tietoliiketoimintayksikön johtaja Maria Rautavirta.

Lisää: MyData2019 (LINKKI)

TAUSTAA: MyData-konsepti (suom. omadata) kehitettiin Suomessa edistämään henkilötietojen eettistä käyttöä. Tulevan konferenssin järjestää MyData Global ry, viime vuoden marraskuussa perustettu, Suomessa päämajaansa pitävä, palkittu kansainvälinen järjestö.  Järjestössä on jäseninä yli 80 organisaatiota ja yli 500 henkilöä yli 40 maasta, kuudesta maanosasta.