Teknologiateollisuus listasi 24 tekoäly-yritystä – tiukat kriteerit

Teknologiateollisuuden toista kertaa julkaistavalle listalla on 24 tekoälyratkaisuihin keskittyvää suomalaisyritystä, joista kahdeksan oli uusia tulokkaita. Listalle pääsevät vain kriteerit täyttävät alan yritykset.

Teknologiateollisuuden AI Landscape-luettelo on puolivuosittain tarkastettu tekoäly-yritysten listaus, joka on tarkoitettu tekoälyn sovelluskumppaneiden tai sijoituskohteiden etsintään. Seuraava päivitys tapahtuu ennen Slush sijoittajatapahtumaa tämän vuoden lopulla.

“Listalle nousi uusina tällä kertaa erityisesti tekoälyyn pohjautuvia tuoteyrityksiä, joiden lukumäärä on selvässä kasvussa varmasti tulevaisuudessakin”, kertoo Antti Poikola, toinen Teknologiateollisuuden Tekoälykiihdyttämön vetäjistä.

Kohteet on jaettu kolmeen kategoriaan: tekoälyyn pohjautuvia tuotteita tai palveluja kehittävät yritykset, tekoälyn konsultoijat ja yritykset, jotka tarjoavat ratkaisuja tekoälysovelluksia rakentaville.

“Softataloilla on paljon hyviä ja suuriakin datatiimejä, mutta tälle listalle on nostettu vain yrityksiä, joiden liiketoiminta nojautuu ensisijaisesti tekoälyratkaisuihin”, Poikola sanoo.

Teknologiateollisuuden osana TEM:n Tekoälyaika-hanketta syksyllä 2018 perustama Tekoälykiihdyttämö (Finland’s AI Accelerator) auttaa yrityksiä hyödyntämään tekoälyä.

Lisää: AI Landscape-luettelo (LINKKI) – päivitys tulossa 11.6.2019

Kuvituskuva: Huawei

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta