Nokia varmistaa 5G-tietoturvan uudella laboratoriolla

Nokia käynnistää tulevia 5G-verkkoja varten DFSEC 2.0 -tietoturvaohjelman. Samalla yritys avaa Bell Labsin tiloihin Yhdysvalloissa uuden tietoturvakeskuksen, jolla nopeutetaan uusien 5G-sovellusten kehittämistä. Tulevaisuuden miljardit 5G/IoT-ratkaisut vaativat uutta otetta tietoturvaan.

Nokia Labsin Future X -verkkolaboratorion laajennus New Jerseyhyssä tukee uuden ohjelman tutkimusta ja kehitystä. Uusi ”Future X Security” (FXSec) -tietoturvalaboratorio on tarkoitettu viestintäpalvelun tarjoajille ja toimialoille, jotka voivat helpommin tehdä teollisten automaatioratkaisujen testausta sekä todentamista yksityisissä ja laajemmissa verkoissa.

Tänään käynnistetty Nokian uusi Design for Security-ohjelma – DFSEC 2.0 – perustuu tietoturvan kehittämiseen lisävarmennuksilla lE2E-identiteetin hallinnan, verkon viipaloinnin ja SDN-tietoturvan, virtualisoinnin ja OAM:n osalta, mukaan lukien korjaustiedostojen hallinta.

DFSEC varmistaa, että tietoturva suunnitellaan jokaiseen tuotteeseen alusta lähtien, ja sen turvallisuustestaus tehdään tiukasti ennen kaupallista julkaisua. Uutta tutkimusta tarvitaan 5G:n turvallisuusstandardien määrittämiseen, jos mielitään 5G:n olevan myös alusta IoT-älyratkaisuille, jossa yhdistetään miljardeja asioita, järjestelmiä, koneita ja ihmisiä.

Lisää: Nokian SDSEC 2.0 -ohjelma (LINKKI)

Kuvituskuva: Nokia

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta