Kameratutkimukseen lähes 9 miljoonaa – pääkonttori Tampereelle

Tuotekehitysyksikön viime syksynä Tampereella avannut AAC Technologies voimistaa toimintojaan Tampereella ja perustaa Tampereelle myös Euroopan pääkonttorinsa . Yritys aikoo investoida kamerateknologioiden tutkimukseen lähes yhdeksän miljoonalla euroa.

Hongkongissa listatun AAC Tecgnologiesin tavoitteena on kasvattaa henkilöstömääräänsä Tampereella jopa 200 työntekijään vuoteen 2025 mennessä.

AAC:n David Plekenpol (vas.) ja Business Tampereen Oliver Hussey.

Yrityksen Tampereen tuotekehitysyksikkö keskittyy kamerateknologiaratkaisuihin, kuten kuvankäsittelyyn, antureihin ja linssisuunnitteluun.  Uusimmat investointi- ja laajentamissuunnitelmat todentavat Tampereen asemaa yhtenä maailman johtavista kamerateknologioiden osaamiskeskuksista.

Tampereen AAC:n Kimmo Putkiranta kokoamassa kameraa.

’’Tampereen akateemisesta tutkimusyhteisöstä löytyvä huikea optiikkaosaaminen tekee kaupungista täydellisen paikan Euroopan pääkonttorillemme’’, sanoo AAC Technologiesin Amerikoiden ja Euroopan toimintoja johtava David Plekenpol.

Tampereen AAC:n Kimmo Putkiranta kokoamassa kameraa.Tampeen panostusten taustalla on myös yrityksen iImaging Research Consortium, jolla halutaan tukea myös kuvantamisteknologioiden yliopistotason tohtorikoulutusta. Mukana ovat Shenzhenissä, Kiinassa sijaitseva tiede- ja teknologiayliopisto Southern University of Science and Technology ja Tampereen yliopisto.

Hongkongissa listattu AAC Technologies tuottaa elektroniikan ja kameroiden mikrokomponentteja ja kuluttajaelektroniikan ratkaisuja. Yritys hyödyntää uusia ratkaisuja esimerkiksi akustiikan, haptiikan, langattoman RF:n ja optiikan alueilta.

Yritys toimittaa integroituja elektroniikka- ja komponenttiratkaisuja esimerkiksi kannettavien laitteiden ja kännyköiden valmistajille.

Kuvat: Mirella Mellonmaa/ Business Tampere, aloituskuva AAC Technologies

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/