Mittauslaite hiilidioksidille – myös loggaava versio

Suomen Lämpömittari Oy on esitellyt pienikokoisen mittarin 9060, jonka avulla voidaan seurata ilman hiilidioksidipitoisuutta. Mittarissa on myös lämpötilan ja kosteuden mittaus. Mittaustapa on NDIR (Non-Dispersive-Infrared Technology). Tarjolla on myös loggaava versio.

Uuden mittarin taustanäyttö muuttuu liikennevalojen tapaan vihreästä keltaisen kautta punaiseksi, jos hiilidioksidipitoisuus nousee yli suosituksen (1400 ppm). Käyttäjä voi valita näyttöön myös vain  yhden värin seitsemästä vaihtoehdosta.

Näytön graafiosuus näyttää hiilidioksidipitoisuuden kehitystä edellisen 24 tunnin ajalta. Hiilidioksidin pitoisuuden mittausalue 0-9999 ppm, lämpötila 0..+50°C ja kosteus 1..95% RH.

Tarkkuus on hiilidioksidipitoisuudessa ±7 prosenttia mitatusta arvosta tai ±100 ppm (suurempi edellisistä) alueella 0..3000 ppm, ±10  prosenttia mitatusta arvosta kun yli 3000 ppm. Lämpötilamittauksen tarkkuus on ±1°C ja kosteuden ±3 prosentin alueella 35-75 prosenttia, muuten ±5 prosenttia.

Hiilidioksidimittarissa 9055 on myös loggaustoiminnot.

Mittarin ulkomitat ovat 105 x 32 x 55 mm ja paino 86 grammaa. Laite ladataan USB-liitännän kautta.

Tarjolla on myös loggaava versio 9055, jossa on tiedonkeruuominaisuus. Mittari näyttää tämän hetken arvot sekä historiagraafin ja maksimi- ja minimiarvot valitulle aikavälille (minuutti, tunti, päivä tai viikko).

Mittaustulokset tallentuvat 9055:ssa micro SD-kortille, josta ne ovat helposti ladattavissa csv-tiedostona. Tiedot tallentuvat viiden sekunnin välein, mutta voidaa myös muuttaa 5, 30, 60, 300 tai 600 sekunnikxi. Kortille mahtuu noin miljoona mittaustulosta.

Mittarin mittausalue on 0-5000 ppm, lämpötila 0..+50°C, kosteus 5-95 prosenttia. Tarkkuus on ±5 % tai ±50 ppm alueelle 0…3000 ppm (suurempi edellisistä), ±7 % kun yli 3000 ppm

Lisää: Suomen Lämpömittari Oy (LINKKI).

TAUSTAA: Suomen Lämpömittari Oy on pohjoismaiden ainoa kuluttajille lämpömittareita valmistava yritys. Yritys tekee yli 200 000 lämpömittaria vuodessa, mutta maahantuo myös mittaustuotteita Euroopasta ja Kaukoidästä.