Miten oma alueesi menestyi laajakaistakisassa?

Asukasmäärältää 11 pientä suomalaiskuntaa sai Traficomin kiinteiden laajakaistayhteyksien luokituksessa neljä tähteä viidestä mahdollisesta – suurista kaupungeista vain Lahti ja Oulu ylsivät 3,5 tähteen. Suuret kaupungit pärjäsivät kuitenkin paremmin nopeiden mobiiliverkkojen vertailuissa. Katso linkistä, miten oman alueesi menestyi Traficomin laajakaistakisassa.

Saadakseen viisi tähteä, pitäisi kaikilla kunnan kotitalouksille olla saatavilla ja käytössään 100 megan laajakaistayhteys.
Kiinteiden laajakaistayhteyksien kärjessä oli pieniä kuntia. Näistä kunnista viisi oli Traficomin selvityksessä Ahvenanmaalta ja kuusi pientä kuntaa Manner-Suomesta. Kaikista 311 kunnasta lähes puolet eli 152 kuntaa ylsi vähintään kahteen tähteen.

Kattavimmat nopeat mobiiliverkot suurissa ja keskisuurissa kunnissa. Esimerkiksi 13 kuntaa sai neljä tähteä nopeiden mobiilisti käytettävien yhteyksien peittoalueiden perusteella, Näiden kuntien joukossa on Espoon, Helsingin, Turun ja Vantaan lisäksi pienempiäkin kuntia, mutta ei kuitenkaan maaseutumaisia kuntia.

 

 

Selvityksessä 252 kuntaa yltää mobiiliyhteyksien luokituksessa vähintään kahteen  tähteen. Saadakseen viisi tähteä, pitäisi kaikilla yhdysteillä ja sitä suuremmilla tieosuuksilla olla saatavilla 100 megan yhteys ideaalitilanteissa sekä kaikki kotitaloudet sijaita ainakin yhden operaattorin 300 megan matkaviestinverkon peittoalueella.

Lisää: Katso miten oma alueesi pärjäsi Traficomin palvelusta (LINKKI)

Kuvituskuva: Telia

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta