Wind River tuo sulautettuun Linuxiin pilvitekniikat

Wind River julkistanut uusimmat parannukset sulautetulle Linux-versiolleen, joka tarjoaa uudenlaiset valmiiksi integroidut säiliöteknologiat. Niiden avulla voidaan vähentää esteitä sovellusohjelmakonttien käyttämiselle sulautetuissa järjestelmissä.

Tietokonekeskuksissa ja laajemminkin IT-ympäristöissä on otettu käyttöön Linux-kontit, mutta niiden käyttö on ollut vielä vähäistä pienikokoisissa verkon reunalla sijaitsevissa sulautetuissa järjestelmissä.

Teollisten sovellusten sulautetut laitteet, kuten teollisuusautomaation, lääketieteellisten laitteiden ja autoteollisuuden järjestelmät, vaativat usein kevyitä ja luotettavia ohjelmia, joissa on pitkät elinkaaret.

Wind Riverin mukaan olemassa olevat säiliöteknologiat ja -alustat tarjoavat apua pitkää elinkaarta varten, mutta monet olemassa olevat datakeskuksiin suunnatut ratkaisut ovat paisuneet liian suuriksi sulautettuihin järjestelmiin. Lisäksi nykyisin käytössä olleet ratkaisut eivät ole olleet tarpeeksi helppokäyttöisiä ja valmiiksi integroituja.

Wind River on tuonut suunnittelijoille avuksi uusia sulautettuun reunalaskentaan sopivia valmiita resursseja, kuten valmiita säiliöitä, työkaluja ja dokumentaatiota sekä tuen sellaisille kehyksille kuten Docker ja Kubernetes.

Wind River Linuxin uudet keveämmät konttiominaisuudet on mahdollista laittaa toimimaan yhteen reaaliaikaominaisuuksien ja Wind River Helix -reunan laskentateknologiatuotteen virtualisointialustan kanssa. Se on yhteensopiva Dockerin ja Open Container Initiative (OCI) -määritysten kanssa.

Wind River Linuxin OverC-konttiteknologia yhdistää ratkaisussaan Cloud Native Computing -säätiön (CNCF) komponentteja ja Yocto-projektin toisiinsa. Alun perin Wind Riverissä kehitetty ja GitHubissa saatavilla oleva tekniikka tukee käytännöllisesti katsoen mitä tahansa prosessoriarkkitehtuuria ja orkestrointiympäristöä.

Lisää: Wind River Systems (LINKKI) ja Wind River Linux ja uudet toiminnot  (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta