ALD-valmistaja kiihdyttää kasvuaan – Siilasmaa mukaan

Mikropiirien ALD-laitteita valmistavaan Picosunin omistajat nostavat yhtiön osakepääomaa 12 miljoonalla eurolla. Uusia sijoituksia yritykseen tekevät CapMan Growth -rahasto, Teollisuusijoitus Tesi ja Risto Siilasmaan First Fellow Partners.

Picosun esittelee heinäkuussa 2019 San Franciscon Semicon West -messulla uuden ALD-pohjaisen Morpher-ratausuna, joka sopii uuden tason 200 millimetrin kiekoille. Lisää (LINKKI)

ALD eli atomikerroskasvatus on suomalainen teknologia, jonka kehittäjä tekniikan tohtori Tuomo Suntola on palkittu Millennium-palkinnolla. Teknologian avulla voidaan luoda alle nanometrin paksuisia kalvoja, jotka ovat edellytys nykyaikaisen elektroniikan toiminnalle. ALD-teknologialle löytyy koko ajan uusia sovelluskohteita esimerkiksi terveysteknologiasta.

”Olemme jo nyt maailman ykkösiä tutkimus- ja eräiden tuotantolaitteistojen valmistajina, mutta tavoittelemme samaa asemaa myös useimmissa isoissa tuotantolaitteissa. Etenemme tähän suuntaan määrätietoisesti”, Picosunin hallituksen puheenjohtaja Kustaa Poutiainen sanoo.

Picosuniin aiemmin sijoittaneet Hannu Turunen ja R.Ruth Oy tekevät myös yhtiöön lisäsijoituksia samoin kuin hallituksen jäsenet professori Jorma Routti ja tekniikan tohtori Tuomo Suntola. Kustaa Poutiaisen perheen sijoitusyhtiö Stephen Industries Oy säilyy yhtiön enemmistöomistajana rahoituskierroksen jälkeen.

Picosunin liikevaihto oli viime tilikaudella 26 miljoonaa euroa, ja se työllistää maailmanlaajuisesti yli 100 henkeä. Sen tuotannosta yli 95 prosenttia menee vientiin.

Lisätty Semicon West -uutuus 15.7.2019

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/