Samsung ykköseksi – Huawei kärsii

Kesäkuun myydyin kännykkä oli Samsung samlla kun Huawei kärsi kesäkuussa boikottiuutisista. Lisäksi ostajia kiinnosti juuri tullut eSIM-tekniikka. Ensimmäisenä tekniikka tulee älykelloihin, mutta pian myös kännyköihin ja erilaisiin IoT-tuotteisiin.

Kännykkämyynnissä jylläsivät kesän alennusmyynnit, mutta oman lisänsä toivat Huawein kesäkuun boikottiuutiset, joita Googlen lisäksi myös prosessorivalmistaja ARM asettivat. Uusimpien tietojen mukaan Huawein myyntiboikotti olisi pian ohitse Kiinan ja Yhdysvaltain presidenttien tapaamisen seurauksena. Ainakin HS (LINKKI) uutisoi Donald Trumpin luvanneet amerikkalaisyritysten taas myydä Huaweille tekniikkaansa.

Vaikka listalla on kesäkuussa vain kaksi Huawei-mallia, ja Honor vielä puuttuu, molempien merkkien kysyntä on alkanut DNA:n mukaan jo elpyä. Heillä myydyimpien puhelimien listalle toukokuussa ylsivät Huawein keskihintainen Nova 3 sekä viime vuoden lippulaiva P20 Pro.”Huawei-uutisoinnin alettua kaikkien puhelinvalmistajien markkinaosuudet ovat heilahdelleet viikosta toiseen. Markkinatilanteen nopeat muutokset näkyvät monen puhelinmallin sijoitusten vaihteluna, ja myydyimpien listalla sijoitukset ovat nousseet ja laskeneet kuukauden aikana. Viime päivien perusteella on nähtävissä myös se, että Huawein myynti on lähtenyt uudelleen nousuun”, Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Ville Valkama kertoo.

Uusia 5G-puhelimia odotellessa operaattorit ovat tuoneet tarjolle myös ensimmäiset eSIM-tuotteet, joissa perinteinen SIM-kortti korvautuu sisäisellä eSIM-piirillä. Kuvassa Infineonin kännykkään tai IoT-laitteseen sopiva eSIM-piiri.

Samaa mieltä on DNA-kauppojen toimitusjohtaja Sami Aavikko.

”Huawei ja Honor ovat vahvistaneet Android Q -päivityksen saavat laitteet, ja uusimmat Huawei- ja Honor-puhelimet ovat saaneet hyvää palautetta niin kuluttajilta kuin alan asiantuntijoilta. Odotukset ovat kovat myös pian myyntiin tulevalle Honor 20 -mallille, jonka edeltäjät ovat olleet Suomessa erittäin suosittuja”, kertoo  Aavikko.

Myös Elisan yritysmyynnin mukaan Huawei-uutisointi on vaikuttanut myös yritysasiakkaiden puhelintilauksiin. ”Muista valmistajista Samsung ja Nokia ovat hyötynee”, kertoo  Elisan yritysasiakkaiden liiketoimintajohtaja Petteri Svensson.tilanteesta.

Samsung näkyi esimerkiksi 249 euron hintaisen A40 Galaxy-mallin voitonkulkuna. Pelkästään Telialla oli kymmenen myydyimmän mallin joukossa on peräti kuusi Samsungin puhelinta. Eniten meni  249 euron hintaista Samsung Galaxy A40 -mallia.

”Myös kesän alennusmyynnit vaikuttivat eri valmistajien osuuksiin”, kertoo Telian laiteliiketoiminnasta vastaava johtaja Jussi Vuorinen.  Sen sijaan Elisalla OnePlusit nousivat kuluttajamyynnissä kaksoisvoittoon kesäkuussa. Heilläkin kolmannelle sijalle päätyi operaattoreiden ykkösmalli Samsung Galaxy A40.

Uusia 5G-puhelimia odotellessa operaattorit ovat tuoneet tarjolle myös ensimmäiset eSIM-tuotteet, joissa perinteinen SIM-kortti korvautuu sisäisellä eSIM-piirillä. Esimerkiksi eSIM-älykelloilla kuten Applen Watch Series 4 GPS + Cellular, voi jo soittaa ja vastaanottaa puheluita sekä lähettää viestejä.

DNA:n kesäkuun myydyimmät kännykät

 1. Samsung Galaxy A40
 2. Samsung Galaxy A50
 3. Samsung Galaxy A10
 4. Apple iPhone 7
 5. OnePlus 7
 6. Apple iPhone 8
 7. Apple iPhone XR
 8. OnePlus 7 Pro
 9. Samsung Galaxy A20e
 10. Samsung Galaxy A70
 11. Huawei Nova 3
 12. Apple iPhone XS
 13. Nokia 5.1 Plus
 14. Huawei P20 Pro
 15. Samsung Galaxy S10

Elisan kesäkuun myydyimmät kännykät, kuluttaja-asiakkaat

 1. OnePlus 7 Pro
 2. OnePlus 7
 3. Samsung Galaxy A40
 4. Huawei Honor 7S
 5. Apple iPhone 7
 6. Nokia 5.1
 7. Nokia 7.1
 8. Samsung Galaxy A50
 9. Apple iPhone 8
 10. Samsung Galaxy A20e
 11. Apple iPhone 6s
 12. Samsung Galaxy A10
 13. Huawei P20 Pro
 14. Honor 10 Lite
 15. Apple iPhone X

Elisan kesäkuun myydyimmät kännykät, yritysasiakkaat

 1. Samsung Galaxy A40
 2. Nokia 5.1
 3. Apple iPhone 8
 4. Apple iPhone 7
 5. Samsung Galaxy A20e
 6. Samsung Galaxy A8
 7. OnePlus 7 Pro
 8. Samsung Galaxy A50
 9. OnePlus 7
 10. Samsung Galaxy Xcover 4
 11. Apple iPhone Xs
 12. Samsung Galaxy S10e
 13. Nokia 7.1
 14. Apple iPhone Xr
 15. Samsung Galaxy A70

Telian kesäkuun myydyimmät kännykät, kuluttaja-asiakkaat

 1. Samsung Galaxy A40
 2. Samsung Galaxy A50
 3. Samsung Galaxy A20e
 4. OnePlus 7 Pro
 5. Samsung Galaxy A10
 6. OnePlus 7
 7. Apple iPhone 8
 8. Apple iPhone 7
 9. Apple iPhone XR
 10. Huawei Honor 7S

Telian kesäkuun myydyimmät kännykät, kuluttaja-asiakkaat

 1. Samsung Galaxy A40
 2. Samsung Galaxy A8 (2018)
 3. Samsung Galaxy Xcover 4
 4. Apple iPhone 8 64GB
 5. Samsung Galaxy A50 128GB Dual-Sim
 6. Samsung Galaxy A20e Dual-Sim 32GB
 7. Apple iPhone 7 32GB
 8. Nokia 7.1 64GB Dual-SIM
 9. Samsung Galaxy S10 128GB
 10. Apple iPhone XR 64GB

Päivitetty 1.7.2019

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta