Näitä haittaohjelmia Android-laitteissa

Tietoturvayritys  Check Pointin Android-laitteiden haittaohjelmien globaalilla listalla ykkösenä oli kesäkuussa Lotoor. Se on Android-laitteiden haavoittuvuuksia hyödyntävä hakkerit lokakuuta.

Kakkoseksi kohosi Check Pointin kesäkuun listalla Triada eli Android-laitteiden takaovi, jonka avulla hyökkääjä saa laitteen pääkäyttäjäoikeudet.

Kolmanneksi yleisin Android-kännyköiden mobiilihaittaohjelma Ztorg. Se on troijalainen, joka hankkii Android-laitteella laajat käyttäjäoikeudet ja kykenee asentamaan itsenä lisäksi myös muita sovelluksia laitteelle.

Tulokset perustuvat kuukausittain laadittava haittaohjelmatilasto perustuu tietoturvaohjelmistoja kehittävän Check Pointin ThreatCloudin tietoihin.

Verkosto tunnistaa yrityksen mukaan päivittäin miljoonia haittaohjelmatyyppejä analysoidessaan yli 250 miljoonasta verkko-osoitteesta saamiaan tietoja. Se on  maailman laajin verkosto, joka kerää tietoja kyberhyökkäyksistä ja näyttää ne reaaliaikaisesti kartalla. Yritys julkistaa kuukausittain listaa PC- ja mobiililaitteiden tietoturvauhista

Lisää: Check Point, kesäkuun tietoturvaraportti (LINKKI)

Kuvituskuva: Shutterstock