Maailman ensimmäinen kaupallinen 5G-roaming

Elisa, SK Telecom ja sveitsiläinen operaattori Swisscom tuovat ensimmäisenä maailmassa asiakkailleen mahdollisuuden 5G-verkon käyttöön ulkomailla eli 5G-roamingin. Elisan kuluttaja- ja yritysasiakkaat voivat hyödyntää Swisscomin 5G-verkkoa Sveitsissä, samoin kuin Swisscomin asiakkaat Elisan 5G-verkkoa Suomessa.

Elisan lisäksi korealainen SK Telecom on tehnyt roaming-sopimuksen Swisscomin kanssa.

Elisa on ottanut uuden askeleen 5G-verkkojen toimintojen kehittäjänä. Yritys lähtee tarjoamaan asiakkailleen yhtenä maailman ensimmäisistä operaattoreista 5G-toimintoja myös ulkomailla.

Toiminto on alkua myös maailmanlaajuiselle 5G-roamingille tulevaisuudessa, sillä muuallakin operaattorit ovat aktivoitumassa. Esimerkiksi korealainen SK Telecom on tehnyt roaming-sopimuksen Swisscomin kanssa ja myös muita roaming-testejä ja kokeiluja on tehty eri puolilla maailmaa.

’’Olemme ensimmäisiä maita maailmassa, joka ryhtyi rakentamaan 5G-verkkoja ja haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden käyttää 5G:tä myös ulkomailla, nyt kun se on Sveitsissä mahdollista’’, Elisan liiketoimintajohtaja Jan Virkki kertoo.

Kuva: Shutterstock

Swisscomin 5G-verkko tulee vuoden 2019 loppuun mennessä kattamaan 90 prosenttia maan väestöstä. Tällä hetkellä verkko toimii jo yli sadassa kaupungissa ja kylässä.

”Olemmekin ylpeitä siitä, että voimme maailman ensimmäisten joukossa tarjota 5G-yhteydet asiakkaidemme käyttöön myös ulkomailla. Suomi ja Sveitsi ovat Euroopassa johtavat 5G:n kehittäjämaat”, sanoo Dirk Wierzbitzki, Swisscomin tuote- ja markkinointijohtaja.

Lisää: Swisscom (LINKKI) ja SK Telecom -Swisscom (LINKKI)

Päivitetty 16.7.2019

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta