Valmis verkko-osoite flash-muistipiiristä

Useimmissa IoT-tuotteissa tarvitaan verkkoyhteyksiin yksilöllinen Media Access Control (MAC) -osoite, joka ohjelmoidaan valmistuksen yhteydessä. Nyt osoitteen voidaan hankkia myös valmiiksi ohjelmoituna flash-muistipiirinä.

Microchip on julkaissut kolmen voltin  SST26VF Serial Quad I/O (SQI) NOR-tyyppisen flash-piiriperheen, joka ensimmäisenä NOR-muistipiirinä tarjoaa integroidut MAC-osoiteasetukset.

Normaalisti Ethernetiä, Bluetoothia, Wifiä -yhteyksiä varten laitevalmistajan on hankittava IEEE-rekisteröintiviranomaiselta (RA) tuotteisiinsa tarvitsemansa osoitteet.  Niitä tosin myydään vain neljästä tuhannesta kuuteentoista miljoonaan osoitteen lohkoissa.  Ja mitä pienemmissä lohkoissa osoitteita ostaa, sitä kalliimmaksi ne laitetta kohden tulevat.

Siksi etukäteen ohjelmoitujen EUI-48- ja EUI-64-osoitteiden avulla voidaan toteuttaa nopeasti ja helposti langattomia verkkoja hyödyntäviä sovelluksia. Siihen Microchipin SST26VF tuo avun, sillä yritysten ei tarvitse itse hankkia  ja hallita yksilöllisiä MAC-tunnisteita IEEE-RA:lta.Microchip toimittaa yritykselle tarvittavat piirit jo valmiiksi ohjelmoidusti.

Esiohjelmoidut EUI-48- että EUI-64-solmun osoitteet koostuvat organisaation ainutkertaisesta tunnisteesta (OUI) ja laajennustunnisteesta (EI), ja niiden avulla voidaan varmistaa maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen laajennettu Unique Identifier (EUI) -solmun osoite jokaiselle laitteelle.

Valmiiksi ohjelmoituja MAC-osoitteita sisältäviä piirejä on saatavissa NOR-tyypin flash-muistipiireinä 16, 32 ja 64 megabittiä kokoisina. Kaikissa piireissä liitäntärajapintana on kuusijohtoinen 4-bittinen I/O-liitäntä. Muistitekniikkana on SQI NOR Flash, jossa oleva joustava kirjoitussuojattu toiminto varmistaa, että koodia ei voi vahingossa liikaa kirjoittaa tai poistaa.

Microchip tarjoaa myös esiohjelmointipalveluja flash-muistiin tallennettaville asiakasohjelmistoille. Kaikki SST26VF064BEUI-, SST26VF032BEUI- ja SST26VF016BEUI-piirit toimitetaan koteloituba kahdeksannastaisiin SOIC- ja WSON-koteloihin.

Lisää: Microchip (LINKKI), IEEE Registration Authority (LINKKI), MAC-muistien tuotetiedot (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta