5G-hackathon Shift2019-tapahtumaan

Turun kaupunki ja Elisa järjestävät elokuun lopulla Turussa Shift-festivaalien oheistapahtumana 5G-hackathon-kisan, jossa pyritään ratkomaan yksinäisyyden ja sosiaalisen eristäytyneisyyden haasteita 5G-teknologiaa hyödyntäen. Shift Business Festival järjestetään 29.-30.8.2019 Turun Ruissalossa.

Mukaan haetaan 2-4 hengen joukkueita, jotka pystyvät tuottamaan yksinäisyyttä ja eristäytyneisyyttä vähentävän palveluidean tai tuotteen 5G-teknologiaa hyödyntäen. Hackathonin jälkeen ratkaisuja voidaan jatkokehittää testauskelpoisiksi Turussa valmistuvassa Elisan 5G-verkossa.

Finaalin voittajille on luvassa myös 10 000 euron rahapalkinto. Ilmoittautuminen hackathoniin aukeaa elokuun alussa. Tiimit voivat ilmoittautua kilpailuun 16.7.–11.8.2019 Lyyti-linkin kautta.

Asiantuntijaraati valitsee hackathonin kolme parasta tiimiä kilvoittelemaan päätapahtumassa seuraavana päivänä järjestettävään finaaliin, joka järjestetään keskiviikkona 28.8 Shift Business oheistapahtumana. Kilpailun tuomaristossa on Elisan, Turun kaupungin ja startup-yrityksen edustajia.

Turun kaupunki on aloittanut keväällä 2019 kolme vuotta kestävän 5G-hankkeen yhdessä Elisan kanssa. Elisan 5G-verkko Turussa kasvoi Pohjoismaiden laajimmaksi tämän kevään aikana. Kaupungin ja Elisan 5G-suunnitelmat linkittyvät suoraan Turun Smart and Wise -kärkihankkeen ydinalueisiin, kuten liikenteeseen, liikkumiseen sekä syrjäytymisen ehkäisemiseen.

Paljon ohjelmaa ja puhujia

Varsinainen Shift alkaa torstaina 29.8 ja jatkuu perjantaille. Tapahtuma järjestetään nyt jo neljättä kertaa. Aiemmin tapahtumaa on järjestetty Turun linnassa ja entisessä Kakolan vankilassa.

Tapahtuma järjestetään nyt Turussa Ruissalon Telakalla 29.–30.8. Muista alan tapahtumista Shift on erottunut juuri bisnes- ja sovellusorientoituneena. Tapahtuman kävijäkunta koostuu uuden teknologian ja perinteisten teollisuudenalojen johtajista ja vaikuttajista, joita odotetaan tapahtumaan lähes kolmetuhatta.

Tänä vuonna teemana on Shapeshifting Intelligence, joka kiinnittää huomiota siihen, miten käyttämällä uusia teknologioita tarkoituksenmukaisesti voidaan rakentaa meille kaikille parempi tulevaisuus.

“Tekemällä tuottoisaa liiketoimintaa älykkäästi uusia teknologioita hyödyntäen on mahdollista rakentaa parempaa tulevaisuutta ja vaikkapa ratkoa yksinäisyyden kaltaisia suuria yhteiskunnallisia ongelmia”, sanoo tapahtumaa järjestävän Shif Business Festivalin vetäjä Mari Männistö.

Kahden päivän tapahtuma kokoaa yhteen tekoälyekosysteemin toimijat, asiantuntijat ja ajatusjohtajat sekä yhdistää akateemisen tutkimustiedon ja liike-elämän parhaat käytännön sovellukset.

Shift2019 ohjelma jakautuu kahteen isoon osaa, joista toinen on Deep Tech For Future eli syvät teknologiat, joilla on potentiaalia muuttaa maailmaa. Teema jakautuu teolliseen kiertotalouteen sekä meriteollisuuteen.Tapahtuma keskittyy esimerkiksi syvien teknologioiden operatiivisiin mahdollisuuksiin.

Shiftin taideohjelma on myös suunniteltu herättämään ajatuksia aiheesta. Se on tärkeä osa Shift Business Festival -tapahtumaa, joka on jo vuosia ollut tuomassa yhteen uusista teknologioista ja niiden liiketoimintamahdollisuuksista kiinnostuneita edelläkävijöitä.

Tapahtuman taustalla on voittoa tavoittelematon yhdistys Shift ry, jonka tavoitteena on edistää älykästä liiketoimintaa, joka on samaan aikaan ympäristön ja yhteiskunnan kannalta kestävää ja voittoa tuottavaa sekä mahdollistaa paremman tulevaisuuden meille kaikille.

Poimintoja tulevasta tapahtumasta

  • Future of Human-Machine Interface -ohjelma keskittyy neuroteknologian tarjoamiin tulevaisuuden mahdollisuuksiin. Puhuina ovat Heart of the Machine: Our Future in a World of Artificial Emotional Intelligence -bestsellerinkirjoittaja Richard Yonck ja neurotieteilijä sekä sarjäyrittäjä David Bach, joka tunnetaan myös neurotieteen hyödyntämisestä omien aivojensa toiminnan tehostamiseksi.
  • Tapahtumassa julkistetaan myös EXIT -yrittäjäkirja, jossa kerrotaan 15:stä suomalaisesta yrittäjyyden menestystarinasta. Kirjoittajat: Anssi Kiviranta and Matias Mäenpää
  • From AI promises to operational achievements käsittelee haasteita, joita yritykset kohtaavat siirtyessään tutkimus- ja prototyyppivaiheista operatiiviseen vaiheeseen. Puhujina: Chirstian Guttmann, Executive Founding Director, Nordic Artificial Intelligence Institute and Oliver Molander, Head Of Sales & Partnerships, Peltarion
  • Ethics of Artificial Intelligence pohtii tarvettamme vastuulle ja hallinnalle tekoälyn kehittämisessä sekä esittelee työkaluja ja toimintatapoja tekoälyn eettiseen jatkokehitykseen. Speakers: Joanna Bryson, Associate Professor, University Of Bath and Catalina Butnaru, Global Ethics Lead, City Ai

Lisää: Shift2019 (LINKKI) ja ohjelma (LINKKI)  ja aiemmat Shift-uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

Arkistokuva: Shift2017

Tarkennetty ohjelmaosuutta 18.7.2019

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta