Digita ostaa DNA:n antenniverkon maksu-televisiotoiminnan

Yleisradioverkkoja ylläpitävä Digita ostaa DNA:n antennitelevisioverkon maksu-tv-liiketoiminnan. DNA:n antenniverkon maksutelevisioasiakkaat, siirtyvät sopimuksen mukaisesti Digitalle 1.1.2020.

Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän, jota odotetaan syksyllä 2019. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

”Tarkoituksenamme on laajentaa maksu-tv:n peittoaluetta nykyisestä. Lisäksi suunnittelemme jo vapaasti katsottavilta kanavilta tuttujen hybridi-tv-palveluiden tuomista osaksi maksu-tv-tarjontaa. Myös uusien kaupallisten mallien lanseeraaminen sisällöntarjoajille on kehitteillä”, sanoo Digitan vt. toimitusjohtaja Markus Ala-Hautala.

Kauppa on jatkoa DNA:n uudelleenjärjestelyille. Maanantaina DNA sai lopulta EU:n luvan myydä toimintansa norjalaiselle Telenorille. Toteutuakseen kauppa vaatii tosin vielä Suomen viranomaisten hyväksynnän. Telenor arvio saavansa kaupan päätökseen elokuussa.

DNA aikoo jatkaa Digita-kaupan jälkeen edelleen toimintaansa maksu-tv-toimijana kaapeli- ja laajakaistaverkoissa. Yrityksellä on kaapeli- että laajakaistaverkoissa yli 600 000 asiakkaallemme. ’’Lisäksi meillä on noin 250 000 DNA TV -asiakasta, DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen kommentoi Digita-kauppaa.

Digitalla on valtakunnallisessa antenni-tv-verkossaan UHF-taajuuksilla kuusi verkkotoimilupaa 10.1.2027 asti. Noin puolet suomalaisista katsoo televisiota Digitan antenni-tv-verkon kautta.

Suomessa on nykyisin kaksi rinnakkaista valtakunnallista antenni-tv-verkkoa: Digitan UHF-taajuuksilla toimiva verkko ja DNA:n antenniverkko, joka lähettää ohjelmat VHF-taajuuksilla. Kummankin verkon ohjelmien katsomiseen tarvitaan oma antenni.

Digitalla on toiminnassa myös LoRaWan-pohjainen IoT-laitteiden verkko, joka perustuu yrityksen maaverkon yleisradioverkon lähetinasemiin.

Kuvituskuva: Digita

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta