E-sport rynnii Assemblyyn – Telia mukana

Digifestivaali Assembly järjestetään ensi viikolla Helsingin Messukeskuksessa. Harrastajien vuonna 1992 perustama tapahtuma on kasvanut kasvamistaan. Tänä vuonna ohjelmassa on kolme kovan luokan e-pelaamisen ammattilaisturnausta. Mukana on myös Telia, joka on tapahtuman enemmistöomistaja.

Kaksi kertaa vuodessa järjestettävä monipäiväinen, ympärivuorokautinen digifestivaali järjestetään elokuun 1.–4. Helsingissä Messukeskuksessa. Harrastepelaamisen ja demoskenen eli mediataiteen lisäksi nelipäiväisessä tapahtumassa pelataan esport-ammattilaisturnaukset.

Assembly Summer kerää tuhannet peliharrastajat tietokoneineen Helsingin Messukeskukseen. ’’Tietokonepaikkojen määrää on nostettu 4000:een, ja odotamme myös kävijämäärän nousevan tuhansilla. Tulossa on siis suurin Suomessa koskaan järjestetty tietokonefestari, kaikkien aikojen Assyt”, kertoo Assemblyn toimitusjohtaja Pekka ”Pehu” Aakko.

Teleoperaattori Telia on panostanut viime aikoina voimakkaasti e-sport-alueeseen. Viime kesänä Telia osti Assemblystä jopa enemmistöosuuden. Myös muut teleoperaattorit ovat olleet aktiivisia e-sport-pelaamisessa. Esimerkiksi tulevaa  5G-tekniikkaa tullaan hyödyntämään myös verkkopelien pelaamiseen.