Apple ratkaisi 5G-ongelmansa rahalla

Apple jatkaa irtaantumistaan kaupallisista piiritoimittajista. Yritys vahvisti vihdoin viime päivät velloneet huhut Intelin 5G-modeemipiiribisneksen ostosta. Kauppasumma on miljardi dollaria ja kaupan myötä suurin osa Intelin modeemialueesta siirtyvät Applen haltuun. Intel aikoo silti jatkaa 5G-kehitystään tietokoneisiin sekä IoT-laitteisiin ja robottiautoihin.

Kaupan myötä myös modeemialueen 2200 Intelin työntekijää liittyy kaupan myötä Applen palvelukseen immateriaalioikeuksien, laitteiden ja sopimusten kanssa. Kaupan kautta Applen aiemmin isonakin ongelmana ollut patenttialue saa lisää vahvistusta. Nykyisin Apple omistaa jo yli 17 000 langattoman teknologian patenttia.

A12 on Applen uusin itse suunnittelema piiriratkaisu. Varsinaisen piirin valmistaa taiwanilainen TSMC, 7 nanometrin FinFET-tekniikalla.  Lisää Applen omista piireistä (LINKKI). Lähde Wikipedia.

”Olemme työskennelleet Intelin kanssa monien vuosien ajan ja tiedämme, että tämä joukkue jakaa Applen intohimon suunnitella tekniikoita, jotka tarjoavat käyttäjillemme maailman parhaimmat kokemukset”, sanoi Johny Srouji, Applen laitteistotekniikan johtaja.

Aivan kaikkea modeemialueesta ei Intel myy, sillä Intel kertoo omaavansa kaupan jälkeenkin kyvyn kehittää esimerkiksi 5G-modeemeja muihin kuin älypuhelimiin tarkoitettuihin sovelluksiin, kuten tietokoneisiin, IoT-laitteisiin ja robottiautoihin.

”Sopimus antaa meille mahdollisuuden edelleen keskittyä 5G-verkon tekniikan edelleen kehittämiseen säilyttäen samalla tiimimme luoman kriittisen immateriaalioikeuden ja modeemitekniikan”, sanoi Intelin toimitusjohtaja Bob Swan.

Kaupan odotetaan saatavan päätökseen vuoden 2019 viimeisellä vuosineljänneksellä edellyttäen, että esimerkiksi viranomaisten hyväksynnät saadaan.

Applen arveltiin vielä muutama kuukausi sitten myöhästyvän ratkaisevasti 5G-puhelimien markkinoille tuomisesta, kun Intel ilmoitti lopettavansa 5G-modeemikehityksen.

Asia ratkesi tuolloin sopimukseen Qualcommin kanssa, mutta uusi Intel-kauppa muuttanee Qualcomm-yhteistyötä ainakin pitkällä aikavälillä. Apple varmisti näin 5G-piirien saatavuuden, mutta tavoite on kehittää aikanaan omia aiempaa integroituja 5G-piiriratkaisuja.

Lisää: Applen tiedote (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/