Partioleirillä opitaan myös koodausta

Suomen kesän suurimmalle partioleirille Evossa tarjotaan  perinteisten partiotaitojen lisäksi  myös koodausta. Ilves19-leirille osallistuu kaikkiaan 5000 hämäläistä partiolaista. Toimintaa ovat tukemassa Etteplan yhdessä Goforen, M-Filesin, Also Finlandin ja u-bloxin kanssa.

Hämeen Ilves19 partioleirin teemana on tulevaisuus. Siksi leirin teknologialaaksossa koodataan, kokeillaan miltä tuntuu virtuaalitodellisuus ja luodaan skenaarioita tulevaisuudesta. Koodaaminen on taito, jota me

Kuva: Ilves19/Atte Kesti

kaikki tarvitsemme yhä enemmän hyödyntääksemme parhaiten uutta teknologiaa.

Leirin teknologiaohjelmasta vastaavan laaksopäällikkö Tero Arvosen mukaan perustiedot koodauksesta on hyvä meidän kaikkien tietää.

Leirillä on  koettu jo koodaamisen yhteydessää riemunkiljahduksia, pettymyksiä, mutta myös onnistumisia, kun lentävät dronet ovat liikkuneet koodauksen mukaisesti.

”Turha mystiikka on syytä poistaa, koneet tekevät juuri sen mitä me ihmiset ohjelmoimme, eli koodaamme ne tekemään”, Arvonen sanoo.

Leirillä haluttiin tuoda kaikkien leiriläisten ulottuville koodauksen peruskokemuksen. Ympäröivä maailmamme teknistyy kovaa vauhtia ja ohjelmointiosaamisen tärkeys kasvaa useimmissa tehtävissä.

”Siksi on tärkeää, että lapset ja nuoret mieltävät teknologian luonnollisena työkaluna asioiden hahmottamiseen ja toteuttamiseen”, sanoo Etteplanin Ohjelmisto- ja sulautetut ratkaisut -palvelualueen johtaja Kari Liuska.

Ennakointi ja tulevaisuuden aktiivinen tekeminen on partioleirin järjestäjien mukaan keskeinen osa aktiivisen kansalaisen taitoja – nyt ja tulevaisuudessa.

Päivitetty 30.7.2019

Kuvituskuva: Shutterstock