Huawein 5G-puhelimelle GCF-sertifikaatti

Elisa myi ensimmäisen ZTE:n 5G-puhelimen jo kesäkuussa ja myös OnePlus ja Huawein ovat jo lanseeranneet ensimmäisen 5G -puhelimensa. Nyt Huawein puhelin on saanut Global Certification Forumin (GCF) 5G-sertifikaatin ensimmäisenä maailmassa.

Huawei  5G-modeemilla varustetun älypuhelin Mate 20 X 5G on läpäissyt Global Certification Forumin GCF:n asettamat 2G-, 3G-, 4G- ja 5G-testit. Valtaosa maailman verkko-operaattoreista vaatii matkapuhelimia läpäisemään GCF-sertifioinnin osana laitteiden hyväksyntäprosessia.

Sertifiointi-prosessi koostuu johtavien verkko-operaattoreiden, matkapuhelinvalmistajien, tavarantoimittajien ja testausorganisaatioiden yhteistyöstä tehden sertifikaatista alan kokonaisvaltaisimman ja tiukimman järjestelmän.

Huawei Mate 20 X 5G tukee sekä standalone (SA)- että non-standalone (NSA) -5G-verkkoarkkitehtuuria ja lukuisia muita verkkoteknologioita (2G, 3G, 4G), minkä ansiosta voidaan soveltaa laajalti operaattoreiden verkkostandareja.

Puhelin testattiin Sveitsissä toukokuussa 2019 ja sai tunnustusta tuolloin verkko-operaattoreilta puhelimen tukiessa SA- että NSA-verkkoarkkitehtuureja.

5G-yhteyksien myötä kasvavat myös toistettavan median, sovellusten ja pelien käyttämä datamäärä, mikä kuluttaa aiempaa enemmän älylaitteiden virtaa.

Huawei Mate 20 X 5G -älypuhelimessa on 4200 mAh:n akku ja lisäksi SuperCool -jäähdytysratkaisu, joka säilyttää valmistajan mukaan suorituskyvyn ja tasaisen lämpötilan jopa korkearesoluutioisia videoita toistettaessa ja graafisesti vaativia mobiilipelejä pelattaessa.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/