Suomalaisyritys osaa 8/16K:n näyttöjen testaamisen

Espoolainen Unigraf valmistautuu uuden DisplayPort 2.0 -testilaitteen julkaisuun. Standardi on vasta julkistettu  ja se  mahdollistaa huiman 16K-resoluution tai kaksi 8K-näyttöä samasta liitännästä. Kuluttajien saataville nämä älylaitteet ehtivät ensi vuonna.

Espoolainen mittauslaiteyritys Unigraf on tuplannut kokonsa kannattavasti kahdessa vuodessa strategiamuutoksella ja sitä seuranneella erikoisosaamiseen keskittymisellä erityisesti ohjelmisto-osaamiseen.

Toimitusjohtaja Henri Muhonen, Unigraf Oy

’’Jätimme pari vuotta sitten ”rautaan” liittyvät projektit ja panostimme kaiken kapean sektorin ohjelmisto-osaamiseen sekä asiakkaan ymmärtämiseen, jotta voimme olla alallamme aidosti maailman parhaita, Unigraf Oy:n toimitusjohtaja Henri Muhonen sanoo.

Unigrafinliikevaihto on tuplaantunut kahdessa vuodessa viime vuoden 3,3 miljoonaan euroon ja liikevoitto kohonnut miinukselta runsaaseen puoleen miljoonaan euroon. Samalla yhtiö on rekrytoinut kymmenen uutta työntekijää erityisesti tuotekehitykseen, ja työntekijämäärä on kasvanut 24:ään.

Kasvu jatkuu tänä vuonna. Unigrafilla on Espoon lisäksi kuuden henkilön yksikkö Pietarissa. Myyntiä hoitaa 25 yhtiön jälleenmyyntiverkosto ympäri maailmaa. Yrityksen tekninen johtaja Sergey Grushin on ollut mukana määrittelemässä DisplayPort-standardeja.

Unigraf muutos alkoi jo kolme vuotta sitten, kun yritys esitteli mikroissa ja kännyköissä nykyisin käytettävän USB-C -liitännän testilaitteen (UCD-340, DP Alt Mode). Siitä on nyt valmistumassa jo kolmannen sukupolven versio. Kehitystä ovat rahoittaneet yrityksen omistajien lisäksi Tekes/Business Finland.

Espoolainen Unigraf on tällä hetkellä kärkiyhtiö myös USB-C:n käyttämän DisplayPort-standardissa, jonka uusin versio 2.0  julkistettiin kesäkuun lopulla. Ja uusin laite on jo kehityputkessa. Yhtiö julkaisee vielä tänä vuonna myös uuden HDMI 2.1 -liitäntöjen testauslaitteen, joka pystyy 10K-videon testaamiseen. Laite esiteltäneen Los Angelesissa Consumer Technology Associationin (CTA) tilaisuudessa lokakuussa.

Yhtiön asiakkaista mainitaan tiukkojen salassapitosopimusten takia nimeltä vain Dolbyn, jonka Dolby Vision -teknologian toimivuutta esimerkiksi televisioissa ja mediasoittimissa testataan espoolaisyrityksen laitteilla. Silti monet muutkin kulutuselektroniikan jättiläiset tekevät Unigrafin laitteilla tyyppihyväksyntätestejä. Niillä selvitetään, toimiiko videokuvan ja muiden tiedostojen siirto esimerkiksi älypuhelimesta tai tietokoneelta televisioon tai monitoriin kansainvälisten standardien mukaisesti.

Lisää: Unigraf Oy (LINKKI) ja Displayport 2.0:sta Uusiteknologia.fi:n uutinen (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta