Huawein verkkobisnes kasvoi boikotista huolimatta

Ericssonin ja Nokian perään kiinalainen Huawei julkisti tänään vuoden 2019 ensimmäisen puoliskon liiketoiminnan tulokset. Liikevaihto oli 52 miljardia euroa (401.3 miljardia CNY), missä kasvua 23,2 prosenttia. Vientikielloista huolimatta, yritys kertoi toimittaneensa 150 000 uutta 5G-tukiasemaa ja saaneensa  50 operaattoreiden 5G-verkkotilausta.

Huawein verkkoliiketoiminnassa H1:n myyntituotot olivat 19 miljardia euroa (146,5 miljardia CNY). Kasvu jatkui langattomien verkkojen, optisen tiedonsiirron, tietoliikenteen, IT:n ja niihin liittyvissä toiminnoissa.

Hallituksen puheenjohtaja Liang Huan, Huawei

Huawein hallituksen puheenjohtaja Liang Huan mukaan toiminta on yhtä vakaata kuin aikaisemminkin. Erinomainen tulos kaikilla taloudellisilla indikaattoreilla osoittaa, että Huawein liiketoiminta on pysynyt vahvana vuoden 2019 ensimmäisellä puoliskolla

’’Liikevaihtomme kasvoi nopeasti toukokuuhun asti. Kun otamme huomioon vahvan perustan, jonka olemme luoneet vuoden ensimmäisellä puoliskolla, niin tulemme näkemään kasvua edelleen siitä huolimatta, että meidät on lisätty Yhdysvaltojen asettamalle vientikieltolistalle’’, Liang Hua sanoo.

Tämä ei kuitenkaan hänen mukaansa tarkoita sitä, etteikö olisi edelleen haasteita. Hänen mukaansa niitä on ja saattavat vaikuttaa kasvuun lyhyellä aikavälillä. Yritys aikoo jatkaa edelleen investointejaan.

’’Jatkamme investointeja suunnitellusti – mukaan lukien yhteensä 120 miljardia juania (16 mrd. euroa) tutkimus- ja kehittämistoimintaan”, Liang Hua sanoo.

Huawein yritysliiketoiminnan myyntituotot olivat ensimmäisellä vuosineljänneksellä neljä miljardia euroa (31,6 miljardia CNY). Kuluttajaliiketoiminnassa myyntituotot olivat 29 miljardia euroa (220,8 miljardia CNY).

Huawein kertoi toimittaneensa puolen vuoden aikana (mukaan lukien Honor-merkillä myytävät puhelimet) 118 miljoonaa kännykkää, jossa kasvua 24 prosenttia. Lisäksi yritys toimitti tabletteja, kannettavia ja älykelloja kasvavasti.

Lisää: Huawein tulosjulkistus (LINKKI)

Kuva: Huaweilla on Suomessa tutkimus- ja tuotekehityspisteet Helsingissä ja Tampereella.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta