Helsingin satamaan nopeat 5G-yhteydet

Helsingin satama ja Elisa ovat tässä kuussa allekirjoittaneet aiesopimuksen 5G-teknologian tuomiseksi laivamatkustajien käyttöön Helsingin Länsisatamassa. Myös satamalogistiikka on yksi sovellusalueista.

Tavoitteena on ottaa syksyn 2019 aikana käyttöön kaupallinen 5G-verkko Helsingin Sataman Länsiterminaali 2:n sisätiloihin ja Länsisataman ulkoalueille. Samalla selvitellään sopivaa toimintamallia sisätilojen 5G-peiton rakentamiselle myös muiden Helsingin matkustajaterminaalien osalta.

”Tällä yhteistyöllä pyrimme parantamaan matkustajien mobiiliyhteyksiä erityisesti terminaaleissa. Tämä on meille merkittävä avaus 5G-teknologian tuomisessa sataman terminaaleihin laajemminkin”, toteaa Helsingin Sataman toimitusjohtaja Ville Haapasaari.

Langattomat 5G-verkot tarjoavat matkustajien lisäksi uutta satamalogistiikan hoitamiseen. Automaatio, robotisaatio ja etäohjattavien laitteiden käyttäminen helpottuvat ja tulevat mahdollisiksi.

Myös asiakaiskohtaiset räätälöidyt verkkoratkaisut  ja myös esineiden internet laajenee uusiin laitteisiin.

’’Tutkimme ja kokeilemme Helsingin Sataman kanssa,  miten asiakaskohtaisia privaattiverkkoja voi hyödyntää Helsingin Sataman omiin sovelluksiin’’, kertoo Elisan liiketoimintajohtaja Eetu Prieur.

Helsingin Länsisatama on Suomen vilkkain matkustajasatama yli seitsemän miljoonalla vuosittaisella matkustajallaan ja tavaraliikenteeltään.

Kuvituskuva: Nokia

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/