Espoo kisaa Euroopan innovaatiopääkaupungin tittelistä

Espoo on valittu 12 parhaan finalistin joukkoon Euroopan komission kilpailussa, jonka voittaja nimetään Euroopan innovaatiopääkaupungiksi (iCapital). Kilpailuun haki kaupunkeja 16 maasta. Espoo on ainoa finaaliin yltänyt suomalainen ja pohjoismainen kaupunki.

Kuva: Espoon kaupunki / Pasi Hornamo

Pääpalkinto myönnetään eurooppalaiselle kaupungille, joka pystyy parhaiten osoittamaan, kuinka se valjastaa innovaatiotoimintansa asukkaidensa arjen edistämiseksi.

Vuoden 2019 muut finalistit ovat Antwerpen (Belgia), Bilbao (Espanja), Bologna (Italia), Bristol (Iso-Britannia), Dortmund (Saksa), Glasgow (Iso-Britannia), Hampuri (Saksa), Lontoo (Iso-Britannia), Lyon (Ranska), Nantes (Ranska) ja Rotterdam (Alankomaat).

Euroopan innovaatiopääkaupungin valitsee Euroopan komission nimeämä asiantuntijaraati. Valinta perustuu aiemmin keväällä jätettyyn hakemukseen sekä täydentävään esittelyyn ja haastatteluun, jonne Espoon asiantuntijat kutsutaan syyskuun alussa.

”Olisihan se hienoa, että Suomi ja Espoo menestyivät Euroopan innovaatiopääkaupunkikisassa juuri Suomen EU-puheenjohtajuuskauden aikana”, toteaa kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Lopullinen voittaja julkistetaan syyskuussa EU:n tutkimus- ja innovaatiopäivillä (EU Reseach and Innovation Days) Brysselissä 24-26.9.2019(LINKKI). Voittaja saa palkinnoksi miljoona euroa käytettäväksi paikallisen innovaatiotoimintansa toteuttamiseen. Viisi muuta kuuden parhaan joukkoon yltävää kaupunkia saavat kukin 100 000 euroa.

Kuvituskuva: Espoossa sijaitsevan näyttelykeskus WeeGeen (LINKKI) ulkopuolella on esillä pala suomalaista innovaatiohistoriaa. Kuvan Futuro on arkkitehti Matti Suurosen (1933–2013) suunnittelema ellipsin muotoinen muovitalo, jossa kiteytyvät 1960-luvun lopun avaruusajan arkkitehtuurin ja designin kokeelliset muodot, uudet materiaalit ja optimistiset ideat (LINKKI). Kuva: Ari Karttunen / EMMA.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta