Efore luopuu telecom-teholähteistä – uusi nimi jatkoon

Suomesta pääosin maailmalle siirtynyt Efore myy telekommunikaatioalueen teholähdeliiketoimintansa kiinalaiselle Kexin Communication Technologiesille. Kaupan jälkeen yritys keskittyy teollisuuden tehoelektroniikkaan uudella nimellä, sillä kauppa sisältää Eforen brändin ja nimen.

Myytävän liiketoiminnan velaton kauppahinta (yritysarvo) on 6,0 miljoonaa euroa ja osakkeista maksettava arvioitu kauppahinta 3,5 miljoonaa euroa. Kaupan toteutumisajankohta on toisen vuosipuoliskon aikana.  Kauppahinta maksetaan käteisellä.

Kauppa sisältää Eforen telekommunikaation virtalähteet ja muun telekommunikaatioliiketoiminnan, jonka liikevaihto vuonna 2018 oli 18,7 miljoonaa euroa ja tulos tappiollinen. Eforen koko liikevaihto vuonna 2018 oli 52,4 miljoonaa euroa.

Uuteen ’’Efore 2.0’’ jäävät teollisuuden ja muun muassa junaliikenteen teholähdejärjestelmiä tarjoava Digital Power Systems-tuotelinja  sekä testaus- ja mittalaitteita, terveys- ja valaistusratkaisuja  Digital Power & Light -alue.

’’Kauppa luo Eforelle mahdollisuuden uudistaa liiketoimintaansa merkittävästi. Yritystä kehitetään nyt työnimellä ”Efore 2.0”, joka tulee keskittymään kahteen asiakaslähtöiseen tuotelinjaan’’, Eforen toimitusjohtaja Vesa Leino sanoo.

Efore neuvotteli aiemmin myös telekommunikaatioalaan keskittyvän yhteistyöyrityksen perustamisesta Kiinassa. Nämä neuvottelut päättyivät, kun Eforen hallitus päätti hyväksyä Kexinin tarjouksen koko telekommunikaatioliiketoiminnan ostamisesta.

Ostajana toimiva Shenzhen Kexin Communication Technologies on vuonna 2001 perustettu yritys, jota kauppa auttaa kehittämään telekommunikaatiovirtalähteiden liiketoimintaa uuden 5G-ajan kynnyksellä.

Lisää: Pörssitiedote (LINKKI)

Kuvituskuva: Efore tekee teholähteitä telecom-alueen lisäksi teollisuuden järjestelmiin.