Yleiselektroniikan kasvu tasaantui – uudet omistajat hallitukseen

Pääomistajaansa kesällä vaihtanut elektroniikan jakelijayritys Yleiselektroniikka aloitti toimitusjohtaja Janne Silvennoisen mukaan vuoden vahvasti. Liikevaihto tasaantui kuitenkin toisella neljänneksellä viime vuoteen nähden. Koko vuoden voiton arvioidaan olevan samalla tasolla kuin 2018.

Huhti-kesäkuu liikevaihto laski muutama satatuhatta 13,7 miljoonaan euroon vastaavaan aikaan nähden viime vuonna. Koko alkuvuoden liikevaihto kasvoi 28,8 miljoonaan euroon. Toisen neljänneksen liikevoitto oli 0.57 miljoonaa ja koko alkuvuoden 1,7 miljoonaa euroa.

Pörssitiedotteen mukaan koko vuoden tuloksen arviointia vaikeuttaa Venäjän poliittisen ja taloudellisen ympäristön epävarmuus. Ns. kovan Brexitin oletetaan vaikuttavan haitallisesti liiketoimintaan. Kokonaisvaikutuksia ei voida kuitenkaan vielä arvioida.

Yleiselektroniikan pääomistaja vaihtui kesäkuussa, kun yrityksen 50 vuotta sitten perustanut Jussi Aspiala perheineen myi enemmistöosuutensa 51,79 prosenttia sijoitusyhtiö Preato Capital AB:lle. Yhtiöllä on toimistot sekä Helsingissä että Tukholmassa.

Enemmistöomistajan vaihtumisen ja julkisen ostotarjouksen ei yrityksen pörssitedotteen mukaan nähdä vaikuttavan liiketoimintaan vuonna 2019. Sen sijaan yritys näkee omistajavaihdoksen  positiivisena, koska Preato Capital on nimenomaan edustus- ja agentuuriliiketoimintaan keskittynyt pitkällä sijoitushorisontilla toimiva yhtiö.

Ruotsalaisomistaja on tiedottanut myös, että se aikoo kehittää Yleiselektroniikkaa edelleen itsenäisenä pörssiyhtiönä. Lisää kuullaan 21. elokuuta kun ylimääräinen yhtiökokous valitsee yritykselle uuden hallituksen.

Lisää: Yleiselektroniikan pörssitiedotteet (LINKKI) ja aiemmat Uusiteknologia.fi:n YE-uutiset (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta