Telia vähentää ja uudistaa Suomen toimintojaan

Telia on kutsunut henkilöstön edustajat yhteistoimintaneuvotteluihin, koska aikoo uudistaaSuomen toimintojaan. Yhtiö aikoo vähentää liiketoimintaorganisaatiosta enintään 90 tehtävää ja siirtävänsä noin 250 tehtävää muihin Suomen yksiköihin, suurelta osin Suomen teknologiayksiköstä.

Suurimpana muutoksena uudistuksessa on Telian päätös keskittää konsernin tuotteisiin ja palveluihin liittyvien vastuut ja tehtävät yhteiseen tuote- ja palveluyksikköön. Se palvelisi jatkossa kaikkia Telia-maita.

Tänään aloitettujen yhteistoimintaneuvottelujen piirissä on noin 1 500 tehtävää, poislukien tytäryhtiöt Inmics-Nebula, Cygate, Datainfo, Communication, Payment ja Towers Finland.

Esitettyjen muutosten arvioidaan merkitsevän noin 250 tehtävän siirtymistä Suomen maaorganisaatiosta Telian muihin konserniyksiköihin Suomessa.

Lisäksi osalle neuvottelujen piirissä olevista Telia Finlandin työntekijöille muutokset saattavat tarkoittaa nykyisen työtehtävän muuttumista, päättymistä tai uusien työtehtävien avautumista. Niiden arvioidaan johtavan enimmillään 90 työtehtävän päättymiseen.

Telian Suomen maaorganisaatiossa oli kesäkuun lopussa noin 3 500 työntekijää.

Kuvituskuva: Telia ja 5G

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/