Terrafamen akkukemikaalitehdas etenee – rekrytointi alkamassa

Kahden vuoden päästä käynnistyy nikkelimalmia Kainuussa kaivavan Terrafamen akkukemikaalitehdas. Tarkoitus on jalostaa nikkeli-kobolttisulfidia nikkeli-kobolttisulfaateiksi, jota voidaan käyttää sähköakkujen raaka-aineena. Tulevan tehtaan osaajien rekrytointi alkaa jo syksyllä.

Uuden kemikaalitehtaan rakennustyöt aloitettiin Sotkamossa Terrafamen tuotantoalueella maaliskuussa. Ensi kesänä päärakennukset nousevat harjakorkeuteen. Varsinaiset laiteasennukset alkavat vuoden lopussa, jatkuen ensi kesään.

Siinä välissä koulutetaan prosessialueiden päälliköt ja insinöörit prosessien, laitteiden, kunnossapidon ja tukifunktioiden osalta.

’’Haluamme saada henkilöstön mukaan alusta asti teknologiatoimittajien prosessikoulutuksiin, laiteasennuksiin, testauksiin ja käyttöönottoihin’’, Terrafamen henkilöstöjohtaja Petri Parjanen uskoo.

Lisää tietoa akkuteknologioista voit lukea huhtikuun Uusiteknologia-lehden artikkelista. Juttu ja koko lehti on luettavissa tästä ilmaiseksi (LINKKI).

Yritys aikoo palkata myös lisää tuotantohenkilöstöä. Rekrytointi aloitetaan syksyn 2019 aikana. Terrafamelle se tarkoittaa etenkin prosessiteollisuuden osaajia: tuotanto-operaattoreita ja insinöörejä.

’Rekrytoimme 120-150 uutta prosessi- ja kemianteollisuuden ammattilaista’’, toteaa Terrafamen akkukemikaalien tehdasprojektin teknologiapäällikkö Jouni Pakarinen.

Hänen mukaansa siirtämällä painopistettä myös ennakoiviin toimenpiteisiin, varmistamme tuotantolinjojen korkean käyntiasteen ja nopeamman vasteen häiriötilanteisiin. ”Tämä lisää sekä sisäistä rekrytointia että tuotanto- ja kunnossapitohenkilöstön koulutustarpeita”, Pakarinen sanoo

Toiminnan kehittyessä yrityksellä on avoimia tehtäviä myös monenlaisille muille eri alojen ammattilaisille, kuten laboranteille, taloushallinnon osaajille ja ympäristöasiantuntijoille. Yritys tekee myös tiivistä yhteistyötä paikallisten oppilaitosten kanssa esimerkiksi räätälöidyllä kurssituksella.

Syntymässä olevan akkukemikaalitehtaan tuotantokapasiteetti olisi noin 170 000 tonnia nikkelisulfaattia vuodessa ja noin 7 400 tonnia kobolttisulfaattia vuodessa. Ympäristövaikutusten arviointimenettely alkoi huhtikuussa 2018 ja päättyi tammikuussa 2019. Selvitysraportti sisältää myös prosessikuvauksen akkukemikaalitehtaasta. (LINKKI, pdf).

Kuvituskuva: Terrafame

Lisää: Aiempia Terrafameen liittyviä uutisia Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI) ja muut akkuaiheiset uutiset (LINKKI).

Päivitetty 7.8.2019

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/