400 sähköbussia pääkaupunkiseudulle – alkuun 30 uutta käyttöön

Sähköinen bussiliikenne ottaa pääkaupunkiseudulla mittavan harppauksen eteenpäin, kun HSL:n vuoroja ajava Pohjolan Liikenne ottaa ensi viikolla käyttöön 30 kiinalaisvalmisteista täyssähköbussin Espoon Leppävaaran ja Keravan linjoille.

Sähköbusseja ei ole koskaan aiemmin otettu Suomessa käyttöön samalla kertaa yhtä paljon.  Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun HSL edellytti linjoja kilpailuttaessaan sähköbussien käyttöönottoa. Pohjolan Liikenteen hankinta yllätti bussiliikenteen tilaajan myönteisesti.

”HSL:n tilaamassa liikenteessä kulkee Pohjolan Liikenteen hankintojen jälkeen yhteensä 42 sähköbussia. Tavoitteemme on se, että Helsingin seudulla kulkisi 400 sähköbussia vuonna 2025’’, sanoo HSL:n Joukkoliikenne-osaston johtaja Tero Anttila.

Pohjolan liikenteen uusien sähköbussien valmistaja on kiinalainen Yutong Bus, jonka sähköbusseja on käytössä jo Islannissa, Tanskassa ja Englannissa.

Uudet sähköbussit ladataan Pohjolan Liikenteen varikoilla yöllä ja latausta täydennetään tarvittaessa päivän aikana. Yhdellä latauksella voidaan ajaa jopa 300 kilometriä.