Aspocomp kasvoi 5G-asiakkailla – jatkoi investointejaan

Oululainen piirilevytalo Aspocompin vuosi jatkui liikevaihdon ja liiketuloksen kasvulla myös toisella neljänneksellä. Liikevaihto kasvoi 13 prosenttia huhti-kesäkuussa 8.7 miljoonaan euroon erityisesti 5G-tekniikkaa kehittävistä asiakkaista. Liiketulos oli 1,4 miljoonaan euroa.

”Ensimmäisen puolivuotiskauden suurin kasvu kertyi odotetusti tietoliikenneverkot-asiakassegmentistä, joka nousi 5G-markkinan vauhdittamana. Myös teollisuuselektroniikka ja puolijohdekomponenttien testaus -segmentit jatkoivat selkeää kasvua’’, sanoi Aspocompin toimitusjohtaja Mikko Montonen.

Autoteollisuussegmentin kysyntä pysyi hänen mukaansa lähes edellisvuoden tasolla, kun taas turvallisuus ja puolustusteollisuus -segmentissä oli selkeä pudotus. Kauppasota ja maailmantalouden yleinen epävarmuus vaikeuttavat myös asiakkaiden loppuvuoden kysynnän ennustamista. Viiden suurimman asiakkaan osuus liikevaihdosta oli 58 prosenttia.

Ensimmäisen puolivuotiskauden liikevaihto oli 16,3 miljoonaa euroa eli 18 prosenttia enemmän kuin tammi-kesäkuussa 2018. Aspocomp aikoo pitää koko vuoden ohjeistuksen ennallaan eli vuonna 2019 liikevaihdon arvioidaan kasvavan noin 10 prosenttia vuodesta 2018.

Oulun tehtaan investointiohjelmassa saatiin johdinkuvioiden syövytyslinjasto testaus- ja käyttöönottovaiheeseen. Tämä laitteisto tuo yrityksen mukaan uuden nopeamman valmistusteknologian vaativille piirilevyille.

Tehtaan 10 miljoonan euron. investointiohjelma on edennyt aikataulun mukaisesti. Investointiohjelma keskittyy ensimmäisessä vaiheessa kyvykkyyden nostamiseen ja toisessa vaiheessa kapasiteetin nostamiseen.

TAUSTAA: Maailmanlaajuiset piirilevymarkkinat olivat alkuvuonna hienoisessa noin puolen prosentin laskussa (Custer Consulting, heinäkuu 2019). Aspocompin tilauskanta vahvistui kuitenkin kokonaisuudessaan ja nousi neljän miljoonan euron tasolle. Pörssitiedotteessa yritys nostaa esiin myös alan mahdolliset muutokset globaalissa piirilevykysynnässä, joka voi vaikuttaa kilpailutilanteeseeen – myös pika- ja vaativissakin piirilevyissä.

Kuvituskuva: Aspocomp

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta