Incap kasvoi IoT-ratkaisuissa ja kulkuneuvoissa

Suomesta maailmalle lähtenyt elektroniikan sopimusvalmistaja Incapin liikevaihdon ja liikevoiton kasvu jatkui koko alkuvuoden. Asiakkaita yritys sai erityisesti IoT-ratkaisujen lisäksi kevyiden kulkuneuvojen valmistajista. Tehtaat yrityksellä on Virossa ja Intiassa.

Incap-konsernin alkuvoden liikevaihto oli 37,2 miljoonaa euroa, jossa kasvua 38 prosenttia edellisvuoden tammi-kesäkuuhun. Katsauskauden tulos oli 4,3 miljoonaa euroa (2,1 milj. euroa). Osakekohtainen tulos oli 0,99 euroa (0,48 euroa).

Kasvun taustalla on sekä liiketoimintamallin kasvava suosio että

Incapin pääkonttori on Helsingissä ja yhtiön osake noterataan Helsingin Nasdaqissa. Yhtiön tehtaat ovat Virossa ja Intiassa sekä ostoyksikkö Hong Kongissa. Yhtiö työllistää noin 830 henkilöä, joista lähes 90 prosenttia Intiassa. Yhtiön kymmenen suurinta omistajaa ovat suomalaistaustaisia. Lähde: Incap nettisivusto.

esineiden internetin ja uudenlaisten elektronisten laitteiden valmistuksen lisääntyminen maailmanlaajuisesti.

’’Samaan aikaan liiketoiminta pitkäaikaisten asiakkaiden kanssa jatkui myönteisenä molemmissa tuotantoyksiköissämme Intiassa ja Virossa. sanoo koko konsernin toimitusjohtaja Otto Pukk.

Hänen mukaansa yrityksen tavoitteemme on kasvattaa liiketoimintaamme orgaanisesti, mutta mikäli hyviä ostokohteita löytyy, hyvä taloudellinen tilanteemme antaa meille mahdollisuuden kasvattaa liiketoimintaamme myös yritysostoin.

Yritys aikoo pitää aiemmin julkaistun näkymänsä ennallaan ja arvioi, että vuonna 2019 konsernin liikevaihto ja liikevoitto (EBIT) ovat suurempia kuin vuonna 2018 olettaen, ettei valuuttojen muuntokursseissa tai komponenttien saatavuudessa tapahdu merkittäviä muutoksia.

Komponenttien saatavuus nostanut hintoja

Elektroniikan sopimusvalmistus on kärsinyt vahvan kysynnän seurauksena komponenttien saatavuusongelmista. Incapin mukaan komponenttien ja raaka-aineiden hintojen nousu pysyi alkuvuonna maltillisena.

Komponenttipulan odotetaan jatkuvan, eikä Yhdysvaltojen ja Kiinan välisen kauppasodan vaikutuksista komponenttien saatavuuteen ole vielä selvyyttä. Incap seuraa tilannetta tarkasti.

Pitkällä aikavälillä Incap näkee markkinoiden kehittyvän positiivisesti, sillä elektroniikkaa käytetään yhä enemmän myös uudenlaisissa käyttökohteissa kuten kevyessä liikenteessä ja muissa arkipäivän laitteissa. Lisäksi kasvava ympäristöteknologiasektori tuo markkinoille uusia mahdollisuuksia.

Kuvituskuva: Shutterstock

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/