Huawei hakee mobiilipalvelulleen kasvua kehittäjistä

Huawei kertoi vuosittaisessa kehittäjätapahtumassaan Mobile Services -palvelun ylittäneen jo 100 miljoonan aktiivisen käyttäjän rajan Kiinan ulkopuolella. Lisäksi Huawei julkisti tapahtumassa ohjelmistokehittäjille suunnattuja hankkeita, jotka tukevat nykyistä kumppanuusekosysteemiä.

Kiinan Dongguanissa järjestetyssä Huawei Developer Congress 19 -tapahtumassa yritys kertoi käynnistävänsä ohjelmistokehittäjille suunnatun Shining-Star-ohjelman ja avaavansa Huawei DigiX Labs -kehitystilat, jotka tarjoavat avoimesti käytössä olevia resursseja ohjelmistokehitykselle ja testaukselle.

Kuudesta keskuksesta Saksan Dusseldorffiin tulee Euroopan piste. Laboratoriot on varustettu AR-, VR-, tekoäly-, Camera Kit-, Ability Gallery, HMS-Core-teknologioilla ja muilla työkaluilla.

Uuden Shining-Star-ohjelman myötä Huawei kertoi sijoittavansa miljardi Yhdysvaltain dollaria tarjotakseen ohjelmistokehittäjille kattavan tuen ja luodakseen ekosysteemin.

Huawei kertoi kehittäjäkokouksessa myös HMS Coren maailmanlaajuisesta julkaisusta – työkalukokoelma sisältää 14 ohjelmistokehityspakettia yli 910 000 kehittäjälle eri puolilla maailmaa.

”Tulevaisuus on älykkäissä yhteyksissä. Huawei Mobile Services tarjoaa maailmanlaajuisen alustan, joka yhdistää yli 910 000 ohjelmistokehittäjää ja 100 miljoonaa käyttäjää Kiinan ulkopuolella”, sanoo Jervis Su, Huawein kuluttajaliiketoimintayksikön mobiilipalveluiden varatoimitusjohtaja.

Huawei kertoi tapahtumassa Mobile Servicesin ostoksien onnistuvat yli 140 maassa ja palvelulla olevan Kiinan ulkopuolella yli 100 miljoonaa käyttäjää. Suurimpia käyttäjämaita Kiinan ulkopuolella ei Huawei kuitenkaan maininnut.

Kuva: Huawei esitteli kehittäjäkokouksessa myös uuden Harmony OS1.0 -käyttöjärjestelmän (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta