Nopeaa kasvojentunnistusta 5G-tekniikalla

Telia ja OP testaavat 5G-verkon toimintaa tunnistamalla ostajat biometrisen kasvotunnisteen avulla. Ratkaisuna on OP:n Pivot-sovellus, jonka kautta voi maksaa koemielessä vaikka ostoksensa liikuteltavasta jäätelöautosta. Käytössä on Nokian 5G-reititin.

Ratkaisu vertaa maksajan kasvoja järjestelmään kameran kautta jo talletettuun kasvotunnisteeseen. Kun asiakkaan kasvot on tunnistettu, maksaminen tapahtuu näin jopa ilman matkapuhelinta, maksukorttia, käteistä tai muuta totuttua maksuvälinettä.

Liikuteltavassa jäätelöautossa kokeillaan uudenlaisena maksutapana 5G-verkossa toimivaa OP:n Pivot-sovellusta ja Nokian 5G-reititintä.

”Kasvomaksu on hyvä esimerkki palvelusta, joka hyötyy 5G:n suuremmasta kapasiteetista ja viiveettömyydestä”, sanoo Telian 5G-ohjelman vetäjä Janne Koistinen.

Kasvomaksua voivat käyttää kaikkien pankkien asiakkaat. Asiakkaalla tulee olla käytössään Visa tai MasteCard -maksukortti ja mobiililaite, jossa on käyttöjärjestelmä iOS 11.0 tai uudempi.

”5G nopeuttaa palvelua ja on siten täydellinen pari Pivo Kasvomaksuille. Uskomme, että Telian kanssa yhdessä toteutettava kokeilu avaa ikkunan tulevaisuuteen”, kommentoi OP Labin johtaja Kristian Luoma.

5G-viritetty jäätelöauto on parkkeerattuna tänään keskiviikkona Helsingin Vallilassa Telian sisäpihalle osoitteessa Elimäenkatu 8 klo 10-15 sekä huomenna torstaina ja perjantaina palvelua OP:n pääkonttorin edessä (Gebhardinaukio 1) klo 10-15.

Kuvituskuva: Apple oli ensimmäisiä kännyköihin kasvojentunnistuksen tuoneista valmistajista.

Lisää: Uusiteknologia.fi:n aiemmat kasvojentunnistusta käsitelleet uutiset (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta